Ultima oră

V-ati asigurat casa? Daca nu, riscati amenda

Mihaela Beșleagă
15 iul 2011 1277 vizualizări
Azi expira termenul limita pina la care va puteti asigura obligatoriu casa impotriva dezastrelor naturale, fara sa primiti amenda.

15 iulie este data prevazuta de lege pina la care erati obligati sa incheiati o polita de asigurare obligatorie pentru locuinta, care acopera riscurile de inundatii, alunecari de teren si cutremur. O astfel de asigurare obligatorie costa 10 euro pentru o casa mai modesta, din paianta sau chirpici si 20 de euro pentru imobile solide, iar valoarea despagubirilor este de 10.000 de euro sau 20.000 de euro. Daca nu v-ati asigurat casa pina astazi riscati amenzi cuprinse intre 100 si 500 lei.

Totusi, primarii vor putea amenda persoanele care nu au incheiat o polita de asigurare obligatorie a locuintei doar din luna august 2012, potrivit termenului rezultat din Legea 260/2008 modificata si republicata, desi Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ca data limita este 15 iulie 2011.

Doar 6% din locuintele din Vrancea au fost asigurate prin Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD) pina la data de 26 iunie, conform informatiilor publicate de Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID), compania care emite politele. In Vrancea exista 152.455 de locuinte, pina in prezent fiind incheiate circa 10.000 de polite obligatorii. Si primariile trebuie sa aloce din bugetul local bani pentru asigurarea locuintelor sociale din fondul locativ. (M. BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739414 zile, 10 ore, 2 minute, 19 secunde
da da au amanat o pana dupa alegeri ca nu cumva sa piarda din electorat si asa mare la numar
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.