Ultima oră

Focsaniul are apa de foarte buna calitate, dar retele uzate si ruginite

Mihaela Beșleagă
8 iul 2011 1835 vizualizări
Incep lucrarile pentru apa si canalizare la Focsani si Golesti u ieri s-au semnat cele trei contracte de lucrari din cadrul Vrancea Aqua, cistigate de asocierea Hidroconstructia SA - Probit SRL Bucuresti si Vega 93 Galati u valoarea totala a contractelor este de 53 milioane de lei

Alte doua contracte pentru lucrari in cadrul proiectului Vrancea Aqua au fost semnate ieri la sediul Consiliului Judetean (CJ) Vrancea. Compania de Utilitati Publice (CUP), in calitate de beneficiar al proiectului "Reabilitarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare din judetul Vrancea", prin intermediul directorului Gheorghe Vasilescu, a semnat contractele de lucrari pentru apa si canalizare pentru municipiul Focsani si comuna Golesti. "Orasul Focsani are suficienta apa de calitate foarte buna, dar are in schimb retele cu grad de uzura avansat si pierderi. Exista inca strazi fara retea de alimentare cu apa, dar sint si retele cu capacitate insuficienta de transport a apelor uzate. In cartierul Mindresti nu exista canalizare, nici in zona Laminor din Focsani. La Golesti, in satul Cerdac, nu exista retele de alimentare cu apa si nici canalizare", a prezentat situatia directorul CUP, Gheorghe Vasilescu. Pentru Focsani, lotul 1 de lucrari a fost cistigat prin licitatie internationala de asocierea Hidroconstructia SA "" Probit SRL Bucuresti. Se vor realiza peste 4 km de retele de apa si se extinde sistemul de apa cu 5,9 km, se va extinde cu 8,2 km si reteaua de canalizare existenta si se va realiza si o conducta de evacuare din statia de epurare pina la riul Putna, de 2 km. Valoarea contractului este de aproape 14 milioane de lei, termenul de executie fiind 18 luni. Loturile de lucrari 2 si 3 de la Focsani au fost cistigate de SC Vega 93 SRL Galati, care asfalteaza si strazile din Focsani. Se vor reabilita peste 11 km din reteaua de alimentare cu apa si se va extinde sistemul cu peste 9 km de retea. Se vor realiza 9,5 km de canalizare si se va extinde sistemul cu 9,8 km. Valoarea contractului este de 27 milioane lei, iar termenul de executie este de 18 luni. La Golesti se va realiza o retea de canalizare de 19 km, care se va racorda la statia de epurare din Focsani, iar reteaua de apa se va extinde cu 4 km. Contractantul este tot asocierea Hidroconstructia SA ""Probit SRL Bucuresti, valoarea contractului fiind 12 milioane lei, iar termenul de executie 18 luni. Prezent la semnarea contractelor, presedintele CJ, Marian Oprisan, s-a aratat incintat ca se lucreaza "repede si bine" in localitatile in care s-au semnat deja contractele de lucrari. Doru Chiper, directorul general al Vega Galati, si Ioan Rosu, director la Hidroconstructia SA, au participat la semnarea contractelor. Proiectul "Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Vrancea" se desfasoara in Adjud, Odobesti, Panciu, Marasesti, Homocea, Focsani, Golesti si Cimpineanca, unde nu s-a decis inca soarta licitatiei pentru lucrari, intrucit in prezent se judeca o contestatie pe rolul Tribunalui Bucuresti. Programul este finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu, Axa 1 si are o valoare de peste 107 milioane euro. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 9 ore, 12 minute, 2 secunde
In acest moment, apa de la robinet e bună de băut ? unde puteam face teste pentru a ne convinge , sau cine ne poate asigura ca e bună ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.