Ultima oră

Ultimele contestatii la bac

Ziarul de Vrancea
4 iul 2011 649 vizualizări
Sute de elevi vrinceni s-au ingramadit astazi la centrele de examinare pentru a depune contestatii la notele mici obtinute la examen.

Contestatiile se pot depune doar astazi, 4 iulie, intre orele 8 si 12, conform calendarului examenului de bacalaureat 2011, publicat pe site-ul Ministerului Educatiei. Pe 5, 6 si 7 iulie vor fi rezolvate contestatiile, iar rezultatele finale ale bacalaureatului 2011 vor fi afisate pe 8 iulie.

Conform metodologiei examenului de bacalaureat 2011, contestatiile la probele scrise se depun si se inregistreaza la centrul de examen. Presedintele, impreuna cu unul dintre vicepresedinti, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestatiile si le inregistreaza.Dupa centralizarea cererilor prin care se contesta notele, lucrarile se secretizeaza., urmind ca o comisie judeteana sa reevalueze lucrarile, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise. Dupa terminarea evaluarii si deschiderea lucrarilor, presedintele comisiei de contestatii analizeaza notele acordate dupa reevaluare, in comparatie cu cele acordate initial. în situatia in care se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus, intre notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o a treia comisie, formata din alti profesori cu experienta, altii decit cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectind cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestatii. Potrivit Art. 73 (1), pentru lucrarile care au primit initial note cuprinse intre 4,50 - 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, sau o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva este nota acordata de catre comisia de contestatii. Pentru lucrarile care au primit initial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decat ceie mentionate la aliniatul (1), nota definitiva este nota acordata de comisia judeteana de contestatii, daca intre nota initiala si nota acordata la contestatii se constata o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica de 0,50 puncte, nota definitiva este nota initiala, acordata de comisia din centrul zonal de evaluare. Nota definitiva nu mai poate fi modificata si reprezinta nota obtinuta de candidat la proba respectiva. în Vrancea, doar 38,73 la suta dintre elevii care au sustinut bacalaureatul in sesiunea iunie-iulie au reusit sa promoveze examenul, comparativ cu 64,1 la suta anul trecut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.