Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
1 iul 2011 491 vizualizări
Noi componente la Statia de sortare deseuri de la Golesti

SC CUP Salubritate SRL inaugureaza astazi noi componente ale Statiei de sortare deseuri menajere realizate la Golesti. In fiecare luna, din orasul Focsani sint colectati in jur de 10.000 metri cubi de gunoi. Statia de sortare si presare are ca scop reducerea volumului de gunoi transportat si valorificarea anumitor deseuri. CUP Salubritate are deja contracte pentru reciclarea hirtiei si a plasticului din pet-uri. Hirtia ajunge la Vrancart Adjud, in timp ce bidoanele de plastic merg la o firma din Buzau, care plateste 0,9 lei/kg. Sticla este utilizata de CUP Salubritate pentru realizarea mixturii asfaltice la statia de bitum a societatii care functioneaza la Golesti. Statia de pretransfer a costat 350.000 lei, investitia fiind realizata din fondurile CUP Salubritate, aici lucrind pentru inceput 14 oameni. (D. G.)


Inspectie ministeriala la DSP


Cristian Anton Irimie, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, si Geza Molnar, consilierul ministrului, sint asteptati luni la Focsani pentru a evalua activitatea directiilor de sanatate publica din Vrancea, Galati, Braila si Buzau. Sedinta in cadrul careia vor fi prezentate rapoartele de activitate se va organiza la Directia de Sanatate Publica Vrancea, institutie condusa de Catalin Graur, iar la intilnire vor fi prezenti si omologii din regiune. Evaluarea va viza activitatea desfasurata in cadrul compartimentului de supraveghere si laborator, dupa cum ne-a precizat dr. Mircea Stoenoiu, inspector control la DSP. Cei doi reprezentanti ai MS au mai fost in Vrancea si in luna mai pentru a monitoriza activitatea la Spitalul Judetean "Sf. Pantelimon" si Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbraveni. Vizita a fost facuta pentru a se lua in calcul preluarea unitatilor din Focsani, Dumbraveni si Vidra care au fost refuzate de Consiliul Judetean. Nici pina la aceasta data insa nu s-a luat nici o decizie cu privire la subordonarea celor trei spitale. (R. M.)


Ghiseele fiscale deschise, dar fara sistem informatic


Oficialii Directiei Generala a Finantelor Publice Vrancea afirma ca in zilele de 30 iunie, 1 si 4 iulie 2011 activitatea ghiseelor de asistenta contribuabili, registratura si oricare alte activitati care nu implica utilizarea sistemelor informatice se va desfasura normal, potrivit programului de lucru. în perioada mentionata va fi restrictionata tehnic doar interogarea bazei de date in scopul emiterii actelor fiscale. Activitatea unitatilor de trezorerie se va desfasura in conditii normale de lucru efectuindu-se operatiunile de incasari si plati curente. "Multumim contribuabililor pentru intelegere si ii asiguram ca incepind cu 5 iulie 2011, activitatea Directiei Generale a Finantelor Publice isi va relua cursul normal", au precizat oficialii Fiscului. (D. G.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.