Ultima oră

Un angajat de la Centrul din Golesti, muscat de o pacienta cu HIV

Ziarul de Vrancea
1 iul 2011 882 vizualizări
Incidentul s-a petrecut dupa ce salariatul a incercat sa desparta doua fete care se certau u barbatul de 34 de ani nu este in pericol sa fie infectat

Un barbat din Focsani, salariat al Centrului de Ingrijire si Asistenta "Sfinta Maria" din Golesti, care ingrijeste persoane seropozitive, a tras o sperietura zdravana miercuri, dupa ce a fost muscat de o pacienta cu HIV pozitiv. Barbatul, in virsta de 34 ani, a solicitat ajutorul unui echipaj al ambulantei si a fost transportat la Spitalul de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani pentru a vedea daca a fost infectat cu HIV in urma acestui incident. Salariatul centrului din Golesti a fost muscat de palma dreapta si a fost trimis in sectia de contagioase, pentru a i se face investigatiile necesare. Medicii spun ca i s-au prelevat probe de singe, dar pentru confirmarea unui diagnostic testul HIV trebuie sa se faca si la 3, respectiv 6 luni. "Nu este in pericol. Este nevoie de o cantitate mare de saliva pentru a se transmite virusul", a mentionat dr. Georgeta Serban, sefa sectiei de contagioase. De altfel, riscul de infectie este si mai mic pentru ca barbatul, dupa ce a fost muscat, si-a dezinfectat rana inainte sa ajunga la spital. Salariatul a fost "capsat" dupa ce a incercat sa aplaneze un conflict spontan aparut intre o fostaa pacienta a Centrului si o alta beneficiara. Tinara care a recurs la acest gest are 23 de ani si a fost externata din centru in luna mai, cind si-a exprimat intentia de a incheia o casatorie cu un barbat din orasul Magurele, judetul Ilfov, acesta asigurind ca ii va oferi toate conditiile necesare, inclusiv medicatia. Tinara a revenit la Golesti zilele trecute pentru a-si lua citeva lucruri personale si a intrat in conflict cu o alta beneficiara. Barbatul, salariat de doi ani in Centru, a incercat sa le desparta, fiind muscat de mina. Si fosta pacienta a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon", fiind diagnosticata si cu o afectiune psihica. "In functie de recomandarile medicilor vom decide in privinta fostei paciente, in principiu o vom consilia sa revina la Centru. De asemenea, am anuntat institutiile abilitate, Inspectoratul Teritorial de Munca si Directia de Sanatate Publica, pentru a stabili conditiile in care s-a produs evenimentul si natura acestuia", ne-a declarat Daniela Nicolas, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea. Acesta este primul caz de acest gen care are loc la Centrul de Ingrijire si Asistenta "Sf. Maria" din Golesti in ultimii ani. (R. MANOLACHE, M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.