Ultima oră

Inspectoratul de Stat in Constructii din Vrancea ar putea fi desfiintat

Mihaela Beșleagă
30 iun 2011 3177 vizualizări
Inspectorii din Vrancea ar urma sa fie subordonati inspectoratului teritorial din Constanta, din nou, dupa ce in urma cu citeva luni se renuntase la organizarea teritoriala

Daca reorganizarea teritoriala a tarii s-a impotmolit in aceste zile de acordul UDMR, institutiile deconcentrate din judete vor intra in malaxorul reorganizarilor, pe forma regiunilor de dezvoltare economica. Cum nu exista nici un proiect clar in acest sens, iar schimbarile se fac prin declaratii ale ministrilor in presa, de aceasta data Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a declarat, luni, ca pina se ajunge la un acord privind reorganizarea administrativa, pentru care nu mai este timp pina la 1 iulie, se va face reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor de dezvoltare economica. întrebata care ar fi economiile din aceasta reorganizare, ea a apreciat ca este vorba de zeci de milioane de euro. Una dintre institutiile vizate de aceasta reorganizare este Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), respectiv actualele inspectorate judetene. Ministrul Udrea a declarat ca ISC va fi reorganizat pe forma celor opt regiuni de dezvoltare economica, mentionind ca vor disparea 125 de posturi, din cele 865, cele mai multe fiind de soferi, secretare si "sefi". Reducerile preconizate ar fi de 18% la personal si de 15% la cheltuieli, iar multe sedii din fiecare judet ar ramine disponibile, urmind sa fie puse la dispozitia primariilor. Conform planurilor ministeriale, ar urma sa ramina un inspectorat in constructii la nivelul fiecarei regiuni, iar in fiecare judet vor ramine doar inspectori. In acest caz, inspectorii din Vrancea ar urma sa fie subordonati inspectoratului teritorial din Constanta, pe regiunea de dezvolatare sud-est, situatie care a mai fost intre anul 2007, pina in august 2010, cind s-a revenit la inspectoratele judetene. Un aparat de conducere va exista doar la nivelul regiunii, in rest doar inspectori care isi vor face treaba, a precizat Udrea. Directorul Dragos Micu, de la ISC Vrancea, a spus ca nu s-a primit nimic oficial de la centru in sensul acestei reorganizari si ca tot ce stiu inspectorii din teritoriu sint doar declaratiile din presa. "Este o oarecare incertitudine, urmeaza sa vedem ce ce va intimpla. De la sfirsitul anului 2001 si pina in august 2010 am avut o organizare la nivel teritorial, noi am experimentat aceasta forma de organizare, pentru noi nu este o noutate. Va trebui sa ne descurcam cu organigrama care ne va fi pusa la dispozitie. Noi treaba trebuie sa o facem, atributiile ne-au ramas aceleasi", ne-a declarat Dragos Micu, directorul ISC. In anul 2001 existau 11 inspectorate teritoriale, iar Vrancea era subordonata Bacaului. Din anul 2007 pina in august 2010 au functionat opt inspectorate teritoriale, "lipite" pe cele opt regiuni de dezvoltare, iar Vrancea figura ca un serviciu in cadrul inspectoratului teritorial de la Constanta. In prezent, ISC Vrancea are in total 12 angajati. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.