Ultima oră

Drumuri afectate de alunecari de teren la munte

Mihaela Beșleagă
30 iun 2011 1228 vizualizări
Ieri dimineata s-au inregistrat ploi de 11 l/mp la Lepsa

Mai multe drumuri judetene si comunale din localitatile Vizantea Livezi, Vrincioaia, Poiana Cristei si Chiojdeni au fost afectate in urma ploilor torentiale din luna mai, din cauza producerii alunecarilor de teren.

Membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), care s-au intrunit ieri intr-o sedinta ordinara la sediul Institutiei Prefectului, au cazut de acord sa se faca demersuri catre Guvern pentru a se solicita fonduri in vederea remedierii acestor probleme. "în cadrul aceleiasi reuniuni, in urma prezentarii rapoartelor operative transmise de Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta Negrilesti, Tulnici, Spulber si Mera, membrii Comitetului au hotarit constituirea unor comisii mixte de specialisti si deplasarea in localitatile mentionate, in vederea identificarii si inventarierii pagubelor produse in urma precipitatiilor cazute in ultima perioada", transmite Cristina Tanasa, purtatorul de cuvint al Prefecturii Vrancea. Ploile au fost prezente in judet si pe parcursul zilei de ieri, mai ales in zona de munte. Conform datelor centralizate ieri dimineata de Sistemul de Gospodarire a Apelor, cel mai mult a plouat la Lepsa, unde s-au inregistrat 10,9 l/mp. Alte precipitatii semnificative au fost la: Colacu "" 9,8 l/mp, Ciuruc "" 9,4 l/mp, Herastrau "" 8,6 l/mp, Tataru "" 8,5 l/mp, Nereju si Martinesti "" 7,3 l/mp. Pe riuri nu s-au inregistrat probleme si nu s-au depasit cotele de aparare. Avertizarea meteorologica de cod galben de ploi a fost valabila pina ieri seara, la ora 21.00. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 7 ore, 55 minute, 46 secunde
Inainte de a fi afectate de alunecari de teren, drumurile au fost afectate de NEPASARE. Stimabilii care trebuiau sa se ocupe cu acestea au avut grija sa amane lucrarile, la fel cum se face cu orice citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.