Ultima oră

Turul Vrancei

Mihaela Beșleagă
29 iun 2011 574 vizualizări
Permanenta la primarii azi, in timpul codului galben

Prefectul Ion Oprea a convocat ieri dimineata, in sedinta extraordinara, membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru prezentarea atentionarii meteorologice cod galben de ploi, valabila pina astazi, la ora 21.00. Potrivit meteorologilor, in Vrancea, in special in partea de vest a judetului, vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vintului si izolat grindina. "A fost transmisa pe fluxul informational atentionarea meteorologica cod galben, precum si masurile ce se impun a fi luate in aceste cazuri", transmite Prefectura. Ion Oprea a insistat in cadrul sedintei de ieri pe respectarea instituirii permanentei la primarii, in special cele situate in zonele de risc. De asemenea, prefectul a solicitat Sucursalei Electrica Focsani sa asigure continuitatea in furnizarea energiei electrice pentru populatie, iar acolo unde sint probleme sa fie suplimentat numarul echipelor de interventie. Meteorologii anunta ca pina la sfirsitul saptaminii vremea se va mentine rece si ploiasa. (M. B.)


Mare bilci la Naruja


Astazi are loc in comuna Naruja bilciul anual organizat cu ocazia sarbatorii Sfintilor Petru si Pavel. Cu acest prilej, locuitorii comunelor invecinate, din alte zone ale Vrancei si chiar din judetele invecinate vin sa faca comert. La tirg se poate gasi aproape orice la vinzre, de la animale, legume, fructe, pina la imbracaminte sau incaltaminte. Bilciul traditional de la Naruja se organizeaza de zeci de ani, poate si de mai demult, fiind unul dintre cele mai importante din judet datorita vechimii sale. Inamicul tirgului este vremea rea, care ar putea sa le strice "ploile" comerciantilor. (M. B.)


Stop tuberculozei in penitenciar


Detinutii de la Penitenciarul Focsani invata cum sa se protejeze de tuberculoza (TBC). In vederea prevenirii raspindirii acestei afectiuni, ieri la clubul unitatii s-a desfasurat o activitate de monitorizare efectuata de Unitatea de Implementare a Proiectelor -TB ANP, in cadrul proiectelor finantate de Fondul Global de Lupta impotriva SIDA, Tuberculozei si Malariei. Vizitele comisiei sint planificate in cadrul a doua proiecte implementate in penitenciare. Proiectul este destinat cresterii nivelului de cunostinte si modificarii atitudinilor si comportamentelor privind tuberculoza. Ieri, 20 de detinuti au beneficiat de o lectie de educatie medicala. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.