Ultima oră

Sindicalistii au revenit la dialogul social al surzilor de la Prefectura

Mihaela Beșleagă
29 iun 2011 612 vizualizări
Membrii comisiei au reusit sa faca si mai ambiguu regulamentul de functionare: materialele care trebuie prezentate vor fi aduse in timp util

Liderii judeteni ai sindicatelor Cartel Alfa si CNSLR Fratia au participat ieri la sedinta Comisiei de Dialog Social de la Prefectura, dupa mai multe luni de absenta, timp in care au protestat fata de "dialogul surzilor" dintre sindcalisti si Guvern. Singurul punct de pe ordinea de zi de ieri a fost "Aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei de dialog social din judetul Vrancea", care a suscitat citeva nemultumiri, dar si propuneri din partea sindicalistilor, in sensul reformularii unor prevederi. Acestia au cerut clarificari asupra unor reglementari din regulamentul Comisiei, in care se specifica faptul ca, desi sedinta are caracter consultativ, prezenta este obligatorie. Termenul de "obligatie" a fost inlocuit cu "responsabilitate", dar nici aceasta formulare nu a fost pe placul sindicatelor. "Noi am protestat o perioada si nu am participat la sedinte, asta nu inseamna ca am fost iresponsabili. A fost un dialog al surzilor. Nu am fost luati in seama cu ce am propus. Speram ca de acum incolo sa fie un dialog, sa primim un raspuns cu o motivatie si de sus", a punctat Emil Ravoiu, liderul Cartel Alfa Vrancea. O alta prevedere reformulata s-a referit la specificarea ca sedinta este anuntata cu trei zile inainte, dar membrii au obligatia de a aduce materialele prezentate in sedinta cu cinci zile inainte. Pina la urma, s-a cazut de acord ca materialele sa fie aduse "in timp util", subprefectul Sorin Hornea apreciind ca aceste reformulari fac si mai ambiguu regulamentul. Mariana Botea, reprezentantul Directiei pentru Agricultura Vrancea, a propus ca viitoare tema pentru sedinta sa fie reducerea personalului din institutiile deconcentrate. "Haideti sa propunem ceva pentru care putem face o documentare, sa fie un proiect de hotarire, nu sa comentam declaratia unui ministru din presa", a conchis subprefectul Hornea. (M. BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.