Ultima oră

Garoafa tine cu dintii de hidrocentrala de la Ciuslea-Movileni

Mihaela Beșleagă
28 iun 2011 1739 vizualizări
pina la regionalizare, primarul Gheorghe Maghiaru asteapta o decizie de la Bucuresti privind trasarea unei noi granite cu Galatiul u Lacul de acumularesi hidrocentrala sint disputate de ambele localitati, avind in vedere potentialul economic al obiectivului

Dupa patru luni de la incheierea negocierilor dintre judetele Vrancea si Galati pe tema limitei teritoriale dintre comunele Garoafa si Movileni, inclusiv a disputei asupra lacului de acumulare si a hidrocentralei de pe Siret, nu s-a luat nicio decizie. Dupa ce nu s-a putut ajunge la nici un acord intre cele doua parti, cauza urma sa fie decisa la Bucuresti, la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Insa, pina in prezent nu s-a primit nici un raspuns, dupa cum ne-a spus Gheorghe Maghiaru, primarul comunei Garoafa. In prezent, vechea granita ar trece undeva prin mijlocul riului, dar si prin cladirea hidrocentralei. Primarul vrincean aduce in favoarea localitatii pe care o reprezinta argumentul conform caruia toate interventiile in caz de calamitati au fost realizate de institutiile din judetul Vrancea. "Deocamdata nu s-a stabilit nimic, am ramas pe pozitie. De mentionat ca toate interventiile la inundatii au fost facute de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Garoafa si de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea. Daca ar fi altfel, sa fie la Movileni, nici nu am putea sa ne aparam cetatenii. Hidroelectrica a colaborat numai cu Vrancea, iar autorizatia de construire a hidrocentralei a fost eliberata de Consiliul Judetean Vrancea, asta inseamna ca s-a considerat ca este pe teritoriul judetului", ne-a declarat primarul Maghiaru, din Garoafa. Doua intilniri au avut loc la Galati si doua la Vrancea, dar nu s-a ajuns la nicio intelegere intrucit niciunul din primari nu a venit cu argumente si dovezi solide privind granitele. Pina la noi directive vor ramine limitele actuale, asta daca nu cumva conflictul se va stinge o data cu regionalizarea prin care se vor desfiinta actualele judete. Si granita dintre localitatile Marasesti "" Nicoresti (Galati) vor fi stabilite la Bucuresti. Toate aceste medieri pentru stabilirea granitelor urmeaza sa se concretizeze printr-o hotarire de Guvern care va statua noile limite, atit in cazul celor care s-au rezolvat pe cale amiabila, cit si a celor din urma rezolvarii litigiilor. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.