Ultima oră

Cod galben de ploi, vijelii si frig, in toiul verii

Mihaela Beșleagă
25 iun 2011 676 vizualizări
Pina duminica exista si risc de inundatii pe Trotus si Putna

Vremea devine din nou capricioasa in acest sfirsit de saptamina. Dupa doua zile caniculare, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis ieri o atentionare meteorologica cod galben pentru toata tara, inclusiv judetul Vrancea, fenomenele vizate fiind ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si racire accentuata a vremii. Pina astazi, la ora 18.00, vremea va deveni instabila in toate regiunile, vor fi averse cu caracter torential, insotite de descarcari electrice si izolat de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 70 l/mp, iar vintul se va intensifica si trecator va avea aspect de vijelie. "In prima parte a intervalului, regiunile cele mai afectate vor fi cele din nord-vestul, nordul si centrul tarii, precum si zona montana, apoi cele din jumatatea de est. In cursul zilei de simbata, vremea se va raci accentuat in intreaga tara", transmit meteorologii in atentionarea ANM . Tot ieri, Agentia Nationala "Apele Romane" a transmis o avertizare hidrologica cod galben pina duminica, 26 iunie, ora 13.00, pentru riurile din bazinele hidrografice Trotus si Putna, in care atentioneaza ca, avind in vedere precipitatiile cu caracter torential prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, piraie si riuri, cu efect de inundatii locale si cresteri de niveluri pe riuri cu depasiri ale cotelor de atentie. "Prefectul Ion Oprea a dispus comitetelor locale pentru situatii de urgenta sa urmareasca cu atentie evolutia fenomenelor meteorologice la nivelul localitatilor, pentru a putea interveni in timp util la aparitia unor eventuale situatii deosebite", transmite Cristina Tanasa, purtatorul de cuvint al Institutiei Prefectului. De asemenea, a fost dispusa asigurarea continuitatii in furnizarea utilitatilor catre populatie, urmind ca echipele de interventie sa actioneze operativ pentru remedierea eventualelor avarii. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.