Ultima oră

Vrancea: Viteza cu care zboara albinele din floare in floare, subiect la evaluarea nationala la matematica

Ziarul de Vrancea
22 iun 2011 703 vizualizări
Evaluarea nationala s-a încheiat miercuri cu proba la matematica, rezultatele urmind sa fie publicate vineri

Elevii din clasa a VIII-a au sustinut, miercuri, proba de matematica din cadrul examenului de evaluare nationala in cele 98 de centre deschise in judet. Varianta de subiect care a fost extrasa a fost cea cu numarul 8, care contine unele subiecte usor amuzante pentru elevi. Printre subiectele scolarilor s-au strecurat si ceva probleme mai "colorate". Cei 3.653 de absolventi de clasa a VIII-a au avut de deslusit probabilitatea ca la extragerea unei bile dintr-o urna cu 7 bile albe si 3 albastre, cea scoasa sa fie albastra. Totodata, la subiectul III, scolarii au avut de calculat distanta parcursa de o albina asezata pe o floare situata in mijlocul unui diametru AB, care zboara in linie dreapta, mai intii pina la o floare situata intr-un anume punct, apoi mai departe, tot in linie dreapta, pina la o floare situata intr-un alt punct. Elevii au fost nevoiti sa se joace cu calculele in gradina cu flori unde zbura albina. La cel de-al II-lea subiect, absolventii au trebuit sa determine pretul initial al unui televizor, in conditiile in care acesta a fost marit cu 10%, apoi micsorat cu acelasi procent, ajungind dupa modificari la pretul de 1.980 de lei. Absolventii cu care am stat de vorba ne-au declarat ca subiectele au fost accesibile si formulate in concordanta cu nivelul de cunostinte acumulat, ultimele cerinte urmind sa faca diferenta intre elevii mediocri si cei bine pregatiti. Evaluare nationala la clasa a 8-a s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie, la test fiind inscrisi peste 220.000 de elevi din toata tara. Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 24 iunie, pina la ora 14.00. în aceeasi zi, intre orele 14.00 si 18.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 25 si 26 iunie. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, va avea loc in data de 27 iunie. (Silvia V., Gabriela D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.