Fructele uscate sunt bune pentru sanatate
Fructele uscate sint - conform acestora - surse excelente de fibre solubile, au un indice glicemic scazut si joaca un rol important in prevenirea simptomelor diferitelor tulburari metabolice. Pe linga faptul ca sint bogate in fibre, fructele uscate contin un numar de compusi biologic activi, precum si vitamine si minerale, unice pentru fiecare fruct. Datorita componentei lor antioxidante, fructele uscate inhiba evolutia cancerului, previn afectiunile cardiovasculare si inflamatiile interne. Expertii au respins cu aceasta ocazie convingerea larg raspindita ca fructele uscate ar avea un continut ridicat de zahar, atragind atentia ca atunci cind este luat in considerare raportul dintre cantitatea fructelor si cea de apa folosita in timpul procesului de deshidratare, zaharul natural si caloriile nu sint mai mari decit in fructele proaspete. Fructele uscate au fost incluse deja pe lista produselor recomandate pentru consumul zilnic in Argentina, Australia, Canada, Franta, Germania, Italia, Suedia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Pe linga calitatea nutritionala importanta, fructele uscate pot rezista un timp mai indelungat decit cele proaspete, au costuri relativ scazute, sint usor de stocat, de transportat, si, cel mai important, ele sunt disponibile pe tot parcursul anului. Totodata, expertii recomanda pentru consum fructele uscate pe cale naturala, fara adaos de sulfiti. AGERPRES