Ultima oră

Comisia Europeana a întrerupt platile pentru Axa 2 a Programului Operational Regional

Ziarul de Vrancea
20 iun 2011 382 vizualizări
Comisia Europeana (CE) a decis sa întrerupa platile intermediare pentru Axa 2 a Programului Operational Regional - îmbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport în urma unor deficiente din sistemul de achizitii publice, se arata într-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Potrivit MDRT, deficientele se refera la utilizarea unor criterii de selectie discriminatorii de catre autoritatile contractante in selectia constructorilor, folosirea nejustificata a procedurii accelerate si lucrari suplimentare contractate ca lucrari similare. Decizia CE de intrerupere a platilor va inceta in momentul indeplinirii masurilor propuse Romaniei de Comisia Europeana. Comisia Europeana a propus autoritatilor romane sa verifice toate cele 124 de contracte de lucrari incheiate de beneficiarii Axei 2. Dupa aceasta etapa de verificare, care se va desfasura in lunile iulie-august 2011, autoritatile romane vor transmite Comisiei Europene concluziile verificarilor si propuneri de actiune. în urma reverificarii procedurilor de achizitie publica, pot fi propuse corectii financiare cuprinse intre 2% si 100% din valoarea proiectelor gasite cu deficiente. în acelasi timp, CE a cerut Romaniei sa eficientizeze sistemul de management si control in domeniul achizitiilor publice, sistem in care ANRMAP si UCVAP sint institutii nationale responsabile. în perioada 28 martie - 1 aprilie 2011, Comisia Europeana a derulat in Romania o misiune de audit avind ca obiect verificarea mai multor proiecte finantate in cadrul Axei 2 a Programului Operational Regional. Este vorba despre Reabilitarea DJ 701 limita jud. Dimbovita-Gratia-Poeni-Silistea-Scurtu Mare-Slavesti-Ciolanesti-Zambreasca-Dobrotesti, beneficiar CJ Teleorman; Reabilitare DJ 506 Cervenia-Vitanesti-Babaita, beneficiar CJ Teleorman; Modernizare sistem rutier pe DJ 101B, DN 1 Snagov- Gruiu, beneficiar CJ Ilfov; Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potential demonstrat ale judetului Buzau, beneficiar Parteneriat UAT CJ Buzau- UAT Comuna Mereni. La sfirsitul lunii mai, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a anuntat, la un post privat de televiziune, ca au fost constate nereguli in cazul a patru proiecte derulate cu fonduri europene. MDRT gestioneaza un program operational de 4,3 miliarde euro, fiind primul minister in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene, cu contracte pentru 3,8 miliarde euro si sume intrate de 830 milioane euro. AGERPRES



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.