Ultima oră

Studiul despre calitatea apei din Vrancea s-a inecat la mal

Mihaela Beșleagă
21 iun 2011 1034 vizualizări
Firma bucuresteana care a cistigat contractul urma sa realizeze un amplu studiu, pe doi ani, cu o baza de date si studii pe teren u contractul a fost reziliat din cauza neprofesionalismului companiei, spune directorul Serviciul Public Exploatarea Sistemelor Rurale de Alimentare cu Apa

Un studiu despre calitatea si cantitatea apei din localitatile Vrancei s-a impotmolit anul trecut, dupa ce Serviciul Public Exploatarea Sistemelor Rurale de Alimentare cu Apa (SPESRAA) Vrancea a reziliat contractul incheiat cu o firma din Bucuresti. Institutia, din subordinea Consiliului Judetean, a organizat anul trecut o licitatie, prin cerere de oferta, pentru un "Studiu hidrogeologic pe unitati administrativ-rurale a surselor de apa, cantitativ si calitativ, pentru stabilirea posibilitatilor de dezvoltare a alimentarilor cu apa a judetului Vrancea". Acest studiu era necesar pentru evaluarea oportunitatii unor investitii in sistemul de apa judetean, pentru a se vedea exact zonele in care apa are sau nu debit si calitate, astfel incit sa nu se arunce banii pe fereastra pe investitii care nu pot fi realizate, ne-a declarat Dumitru Nagit, directorul SPESRAA Vrancea. La anunt s-au prezentat doua companii, Asociatia Hidrologilor din Romania si firma Expert Proiect Geo-Hidro SRL Bucuresti, care a si cistigat, cu pretul cel mai mic oferit. Firma urma sa realizeze un amplu si complex studiu, pe doi ani, care urma sa cuprinda, pe linga o baza de date, si studii pe teren, analize de apa, lucru pe harti, sa se identifice ce se intimpla in conditii de seceta sau de precipitatii abundente, cum si in ce fel are apa de suferit. Valoarea totala a contractului incheiat la sfirsitul anului 2010 a fost de 220.000 lei, fara TVA. Modul defectuos de lucru a fost cauza de reziliere a contractului, dupa cum sustin autoritatile. "Acest studiu este foarte necesar pentru judet, pentru ca am sti la fiecare localitate daca avem apa, din punct de vedere calitativ si cantitativ. Poate fi debit dar calitatea apei sa fie proasta. La prima etapa a proiectului, la termenul de 20 decembrie 2010, am respins ca necorespunzatoare analiza. Nu se poate sa vii cu un studiu pe 30 de pagini, din care jumatate copiate din caietul de sarcini, pentru care sa ceri 50.000 lei. Au avut termen 30 zile pentru remediere, dupa care au venit din nou cu o lucrare necorespunzatoare. Conform legii, s-a anulat contractul, pina la urma pe cale amiabila", ne-a spus Dumitru Nagit, directorul SPESRAA Vrancea. Acesta a inclus acest studiu pe lista de investitii a institutiei pe acest an, insa din cauza lipsei fondurilor proiectul ramine in asteptare. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.