Ultima oră

Sondaj: Preotii se bucura de mare incredere in Romănia, politicienii deloc

Ziarul de Vrancea
19 iun 2011 320 vizualizări
Romănii au cea mai mare incredere in pompieri şi cea mai scazuta in... politicieni. Cel putin asta reiese dintr-un studiu realizat in 19 state de compania GFK. Si din acelasi studiu aflam ca preotii sint mai apreciati in Romănia fata de celelalte state.

Potrivit studiului GFK, politicienii nu sint iubiti in nicio tara, acestia fiind la coada clasamentului in ceea ce priveste increderea oamenilor in ei, potrivit money.ro. Romanii, insa, alaturi de cehi, sint cei mai sceptici. Doar 8% dintre romani cred in politicieni, in timp ce media in celelalte state participante la studiu este de 17%. Cel mai mare nivel de simpatie pentru politicieni a fost inregistrat in Suedia - de 39%. La polul opus se afla pompierii, care se bucura de increderea a 93% dintre romani. Armata se afla pe locul doi, cu 88% incredere. Pe locul trei, la egalitate, sint profesorii si postasii. In schimb, trei sferturi dintre romani spun ca nu au incredere in angajatii bancilor. Iar politistii sint vazuti cu ochi buni in Romania doar de jumatate din populatie. Studiul mai arata ca preotii au cea mai buna reputatie in Romania, dintre toate statele participante la sondaj. Tot din acest studiu putem trage concluzia ca suedezii traiesc intr-o tara de vis. Ei au acordat cel mai mare punctaj politiei, justitiei, pompierilor si chiar politicienilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.