Ultima oră

Irak: Palate ale lui Saddam Hussein vor fi transformate in hoteluri si muzee

Ziarul de Vrancea
19 iun 2011 473 vizualizări
Guvernul irakian a anuntat ca unele dintre cele mai luxoase palate ale fostului presedinte Saddam Hussein vor fi transformate in unitati turistice, muzee si galerii, relateaza Radio Free Iraq (RFI), citat de Radio Free Europe/Radio Liberty în pagina online.

Purtatorul de cuvint al Ministerului Turismului si Antichitatilor, Abdul Zahra Talaqani, a declarat pentru RFI camai multe palate vor fi transformate in unitati turistice si culturale, inclusiv un palat din nordul Bagdadului. Guvernul se pregateste in prezent sa preia noua palate folosite de fortele americane. Talaqani a adaugat ca un alt palat, din vestul Bagdadului, va gazdui arhivele nationale si un centru pentru manuscrise istorice, in timp ce Marea Britanie ajuta la transformarea unui palat din orasul Basra in principalul muzeu al provinciei. Purtatorul de cuvint a precizat ca valoarea arhitecturala a palatelor construite de Saddam Hussein, majoritatea costind zeci de milioane de dolari, ar urma sa genereze interesul irakienilor si al turistilor straini. In total exista 65 de foste palate prezidentiale, vile si complexe, care in trecut erau rezervate exclusiv celor mai apropiati asociati si membri ai familiei lui Saddam Hussein.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.