Ultima oră

International: Topul celor mai bogate state din lume

Ziarul de Vrancea
19 iun 2011 342 vizualizări
Romănii, mai saraci decit locuitorii din Botswana sau Trinidad Tobago

Romania se claseaza pe locul 68 intr-un top al celor mai bogate state din lume, care ia in calcul PIB-ul per capita, ajustat printr-un coeficient (PPP) care exprima puterea de cumparare medie a unui locuitor al tarii respective. Astfel, un roman a avut in medie in 2010 un PIB per capita de 12.131 de dolari (internationali, calculati la o rata de schimb ajustata), mai mare fata de anul 2009, dar mai mic fata de 2008. Cu toate acestea, locuitorii unor state africane sarace au dus-o mai bine decit romanii: in Botswana (locul 58), PIB-ul per capita ajustat a fost in 2010 de 14.784 dolari, iar in Gabon (locul 55) acesta a fost de 14.971 dolari, relateaza Gandul. Trinidad Tobago, micul stat din Marea Caraibelor, a surclasat Romania de pe locul 43, cu un PIB per capita de 20.329 dolari in medie in 2010, conform topului realizat de Global Finance. Cele mai bogate state din lume, in functie de acest coeficient, sint Qatar (90.149 dolari PIB per capita in 2010), Luxemburg (78.395 dolari), Norvegia (52.964 dolari), Singapore (52.840 dolari), Brunei (48.714 dolari), SUA (47.702 dolari).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.