Ultima oră

Focsani: Un inculpat se considera hartuit de politie, iar Parchetul ii amendeaza avocatul

Ziarul de Vrancea
17 iun 2011 940 vizualizări
Maricel Vlad, un focsanean care detine o afacere cu carbuni, spune ca politistii incearca sa ii gaseasca dovezi de vinovatie cu orice chip si crede ca s-a incalcat procedura in cazul sau u avocatul Danut Plesa, aparatorul sau ales, a renuntat a-l mai apara dupa ce a fost amendat de Parchet u politistii sustin ca patronul a fost prins in flagrant in timp ce fura benzina din rezervorul unei masini

Focsaneanul Maricel Vlad (foto dreapta), inculpat pentru comiterea infractiunii de complicitate la furt intr-un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Focsani, se considera victima a politistilor vrinceni. Barbatul spune ca a ramas si fara aparator in faza de urmarire penala intr-un alt dosar, in care este cercetat tot sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, cauza fiind atitudinea oamenilor legii. "Domnul avocat a decis miercuri sa renunte la a ma apara cind sint chemat la politie sau la procuratura pentru ca a fost amendat de Parchet in momentul in care le-a cerut, la o recunoastere in grup de saptamina trecuta, sa faca lucrurile asa cum trebuie, cum cere la lege. Mai mult decit atit, de cind eram suspect si apoi inculpat, pe baza unei declaratii data de cel care a recunoscut furturile, politia tot a incercat sa ma sicaneze totul culminind cu un asa zis flagrant, duminica dimineata, cind domnii de la politie spun ca m-au prins la furat benzina", a declarat Maricel Vlad. Barbatul a explicat ca are o afacere cu carbuni de gratar si ca duminica noaptea urma sa plece la incarcat, moment in care a coborit din casa si s-a indreptat catre masina sa, parcata in zona Finantelor Publice. Pentru ca isi uitase un telefon in casa s-a intors fugind catre locuinta moment in care a fost somat sa se opreasca de o patrula. Barbatul mai spune ca oamenii legii l-au bruscat, lovindu-l cu pumnul in fata si ca i-au scotocit din masina, unde i-au gasit un capat de furtun si un bidon de benzina de 5 litri gol.


Avocatul Danut Plesa acuza posibile abuzuri


Conform buletinului de presa al politiei de joi, Vlad Maricel ar fi fost prins, pe 12 iunie, la orele 4.20, in flagrant, sustragind benzina din rezervorul unei masini parcata in zona. Vlad Maricel spune ca nu are de ce sa fure intrucit are o afacere cu carbuni de gratar si, in deplasarile sale, consuma saptaminal peste 100 litri de benzina, pentru care are un teanc intreg de bonuri fiscale. Pentru ca miercuri urma sa-i fie prezentat materialul de urmarire penala, barbatul s-a trezit si fara avocat. Acesta a renuntat la a-l reprezenta pe Maricel Vlad in faza de urmarire penala dupa ce a fost amendat de prim procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, pentru ca ar fi incercat sa intimideze lucratorii de politie, pe cei care formau grupul de recunoastere si martorul asistent. "Eu am plecat de bunavoie dupa ce mi s-a cerut imperativ acest lucru, asta dupa ce insistasem pe linga subinspectorul de politie judiciara sa lucreze procedural. Nu am facut scandal, am incercat doar sa le explic lucratorului de politie si celorlalti, aflati in incinta, ca modul de lucru este gresit. Eu cred in statul de drept si in rolul activ al avocatului in realizarea acestui", a precizat avocatul Danut Plesa Plugaru (foto stinga). La doua zile distanta, aparatorul lui Maricel Vlad s-a trezit cu o amenda de 1.000 lei din partea Parchetului pentru incidentul de la Politie.


Politia contraataca


Purtatorul de cuvint al IPJ Vrancea are insa o alta pozitie legata de cele intimplate in biroul in care se facea recunoasterea si spune ca avocatul "a impiedicat buna desfasurare a activitatii de recunoastere dintr-un grup de persoane constituit, incercind sa intimideze membrii grupului si martorul asistent, fapt pentru care a fost sesizat procurorul care a supravegheat urmarirea penala. Ca urmare a sesizarii, a fost luata masura sanctionarii pentru abateri judiciare savirsite de aparator, conform art. 198 CPP", dupa cum ne-a declarat inspectorul Bogdan Toader. Legat de intreaga situatie, Vlad Maricel spune ca miercuri, la prezentarea materialului de urmarire penala, a fost lipsit de aparator si intentioneaza sa sesizeze intreaga problema forurilor competente. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.