Ultima oră

FOTO: O rusoaica inoata goala cu balene albe, în apele arctice

Ziarul de Vrancea
17 iun 2011 659 vizualizări
O cercetatoare din Rusia este protagonista unui experiment unic si controversat ce are loc în apele Oceanului Arctic, aceasta înotănd goala alaturi de balene albe, la o temperatura de minus 1,5 grade Celsius.

Natalia Avseenko, in virsta de 36 de ani, o scufundatoare experimentata, a fost nevoita sa se debrace complet pentru a inota alaturi de balenele albe deoarece cercetatorii cred ca acestora nu le place sa fie atinse de materiale artificiale, cum ar fi costumul de scafandru, scrie dailymail.co.uk. Imblinzirea animalelor a avut loc in regiunea Murmansk Oblast din nord-vestul Rusiei, pe Ãarmul Marii Albe, aproape de Cercul Polar. O zona a marii este inchisa pentru ca delfinii si balenele albe sa nu poata pleca, iar instructorii imblinzesc animalele inainte ca acestea sa fie duse la delfinariile din intreaga lume - o practica pe care multi o considera cruda, dupa cum relateaza Mediafax. Un om poate muri daca sta in apa la temperaturi sub zero grade mai mult de cinci minute. Totusi, Natalia Avseenko a reusit sa stea sub apa 10 minute si 40 de secunde folosind tehnici de yoga. Balenele albe sint faimoase pentru faptul ca fetele lor pot exprima expresii umane. Multitudinea expresiilor lor faciale se datoreaza faptului ca au o structura osoasa mai flexibila decit alte balene. In salbaticie exista aproximativ 100.000 de balene albe.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.