Ultima oră

LIFE:Utile:Daca te concentrezi pe ce ai in farfurie, slabesti mai usor; Migdalele previn caderile de calciu

Ziarul de Vrancea
17 iun 2011 346 vizualizări
Cum sa fii satisfacut in viata sexuala; Uleiul de masline poate sa previna atacurile cerebrale la persoanele in varsta

Cum să fii satisfăcut in viața sexuală


Cheia unei vieți sexuale satisfăcătoare este o bună comunicare intre parteneri, pentru a putea ințelege emoțiile celuilalt, arată un nou studiu. Comunicarea partenerilor este vitală pentru o viață sexuală desăvarșită. în plus, partenerii trebuie să aibă o imagine bună despre sine și să fie autonomi, mărind astfel nivelul satisfacției. "Modul in care oamenii interacționează, abilitatea lor de a-i asculta pe ceilalți și să analizeze impreună perspectivele pot influența viața sexuală intr-un cuplu", este de părere cercetătorul Adena Galinsky de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, scrie EVZ.


NopÃile pierdute, greu de recuperat


PerformanÃele intelectuale ale unei persoane incep să se deterioreze dacă aceasta doarme constant doar ºase ore pe noapte. Cei care-ºi imaginează că odihna din weekendul ce urmează unor zile aglomerate la serviciu ii va ajuta să-ºi revină greºesc, avertizează cercetătorii. Ritmul tot mai alert ºi criza economică ii obligă pe mulÃi să-ºi petreacă zilnic foarte multe ore la serviciu. Unii iºi iau de lucru ºi acasă ºi chiar pierd nopÃile muncind. Majoritatea celor care sunt forÃaÃi de imprejurări să se comporte astfel se consolează cu ideea că se vor odihni la sfarºit de săptămană, recuperand astfel orele de somn pierdute. Numai că lucrurile nu stau deloc aºa, atrag atenÃia cercetătorii americani, anunta Adevarul.


Uleiul de masline poate sa previna atacurile cerebrale la persoanele in varsta


Persoanele in varsta de peste 65 de ani care folosesc ulei de masline in dieta zilnica prezinta mai putine riscuri de a suferi atacuri cerebrale in comparatie cu persoanele care nu consuma acest produs alimentar, potrivit unui studiu realizat in Franta. Cercetatorii de la Institutul National de la Sanatate de la Recherche Medicale din Bordeaux (Franta) au monitorizat 7.625 de persoane in varsta de peste 65 de ani, originare din orasele Bordeaux, Dijon si Montpellier, pe o perioada de cinci ani. Cercetatorii i-au impartit pe participanti in doua grupuri. In primul grup se aflau persoanele care nu consumau niciodata ulei de masline, iar al doilea grup era alcatuit din persoane care foloseau acest produs alimentar in dieta lor zilnica. Pe parcursul acestui studiu, s-au inregistrat 148 de atacuri cerebrale in randul participantilor, informeaza Gandul.


Migdalele previn căderile de calciu


Modul in care te hrăneºti este foarte important in prevenirea căderilor de calciu, odată cu inaintarea in varstă. Astfel, un adult de 30 de ani are nevoie de o cantitate de calciu de circa 800 mg pe zi, iar unul de 65 de ani, de 1.500 mg. în jurul varstei de 30 de ani se asimilează cele mai mari cantităÃi de calciu, iar acest lucru ajută la intărirea oaselor. Pentru a favoriza insă absorbÃia calciului, e necesar să faceÃi sport ºi să mancaÃi sănătos. PracticaÃi mersul pe jos, pe bicicletă, dansul sau urcatul scărilor, pentru că miºcarea stimulează producÃia de estrogen. Dacă aveÃi insă osteoporoză, nu efectuaÃi exerciÃii care pot creºte riscul de fractură ºi care suprasolicită coloana vertebrală, cum sunt: săriturile cu coarda, joggingul, gimnastica aerobică, scrie Libertatea.


Ce spun ochii despre sănătate


"Privirea cruciºă" ºi ochii care "fug" sunt primele semne de strabism, vederea dublă poate ascunde o tumoră, iar ochii roºii pot trăda boli tiroidiene, diabet, colesterol mare sau vicii de refracÃie. Lăcrimarea excesivă poate trăda vicii de refracÃie, ochii roºii pot ascunde boli tiroidiene sau colesterol mare, iar dacă aveÃi ochii uscaÃi, staÃi prea mult timp la calculator. Medicii oftalmologi vă invaÃă "să citiÃi" primele semne de boală in privire. "Privirea cruciºă" este cel mai comun semn de strabism, incapacitatea ochilor de a focaliza aceeaºi imagine simultan. Cel mai adesea apare in copilărie. "Dacă nu e tratat pană la ºapte ani, copilul va rămane cu ochi leneº toată viaÃa. Uneori, strabismul apare cand ochiul este suprasolicitat pentru a compensa hipermetropia", explică medicul oftalmolog Iulian Burcin, anunta EVZ.


Dacă te concentrezi pe ce ai in farfurie, slăbeºti mai uºor


Una dintre cele mai simple maniere de a rămane in formă este să te concentrezi numai asupra a ceea ce ai in farfurie, ca să fii atent la mesajele corpului tău, care, spun oamenii de ºtiinÃă, te "anunÃă" atunci cand e sătul. Altfel spus, atunci cand stai la masă, e recomandat să eviÃi alte activităÃi, arată cercetări recente, făcute de Universitatea Harvard, din SUA, ºi de Bristol, din Marea Britanie, informează "The Daily Mail". Concluziile studiilor care vizează "mancatul conºtient", un nou concept in nutriÃie, arată că, atunci cand, in timpul mesei, au stat concentrate doar asupra mancării, persoanele care Ãineau o dietă au slăbit mai mult decat cele care erau atente la ce se intampla in jurul lor. Asta pentru că, spun oamenii de ºtiinÃă, alături de rapiditatea cu care mancăm, distragerea atenÃiei joacă un rol important in lupta cu kilogramele, informeaza Adevarul.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.