Ultima oră

Veteranii si frauda cu bilete gratuite de transport, contra cratite

Mihaela Beșleagă
16 iun 2011 1916 vizualizări
Unii veterani de razboi schimba cupoanele gratuite de transport pe cratite, iar altii pleaca in excursii pe baza tichetelor, ceea ce contravine legii, spune directorul Autoritatii Rutiere Romane (ARR) Vrancea

Veteranii de razboi din Vrancea sint nemultumiti ca nu pot calatori gratis cu microbuzul si ca unii soferi nu ii primesc in masina, desi, conform legii, au dreptul la 12 calatorii gratuite pe an pentru rute regulate oriunde in tara. Aceste bilete gratuite folosite de veterani sint ulterior decontate de transportatori la Ministerul Transporturilor, insa intrucit aceste sume se deconteaza cu intirziere, in prezent fiind dati banii abia pe 2009, multi transportatori sint reticenti sa preia acesti calatori cu bilete gratuite. "Facem o experienta. Eu completez biletul cum trebuie, mergem la orice transportator din judet si nu ma ia. Esential este ca nu li s-au dat bani", a pus punctul pe "i" generalul (r) Nicolae Zanfir, presedintele Asociatiei Judetene a Veteranilor de Razboi Vrancea, in cadrul sedintei Comitetului pentru Persoane Virstnice de la Prefectura. Titi Juganaru, directorul Autoritatii Rutiere Romane (ARR) Vrancea, a spus ca toti transportatorii sint firme particulare si ca, potrivit legislatiei in vigoare, sint obligati sa transporte veteranii de razboi. "Cind sint probleme pe anumite zone sensibile, daca noi sintem anuntati, vorbim cu transportatorii in cauza. Am mai vorbit cu unii operatori sa ia oamenii, sa nu ii lase in drum. Colegii mei verifica periodic prin sondaj, prin microbuze, cine circula cu legitimatie de veteran. Obligatia veteranilor de razboi este sa completeze tichetele de calatorie cum trebuie, pina la urcarea in microbuz. Daca se constata ca nu s-a completat, penalizati sint atit veteranii, cit si soferii", a declarat Juganaru. Acesta a atras atentia si asupra unui alt fenomen, acela al traficului de bilete gratuite de transport, care sint decontate "pe blat" de unii transportatori. "Stiti ce fac unii veterani de razboi? Vine tiganul sa vinda nu stiu ce, si ii da contravaloare cuponul. Tiganul ia cuponul si il duce la el in alt judet, il da la un transportator si transportatorul completeaza ce vrea si are bani de luat. Nu se poate asa ceva. De aia sint cupoane la Piatra Neamt de la Vrancea, au venit aia cu cratite, cu ce au venit, i-a platit cratita cu cuponul, s-a dus la un transportator la jumatate de pret si a luat banii. Alti veterani, cind s-au adunat un grup, au plecat in excursie, au vazut toate manastirile din Moldova. Biletele sint pentru transportul auto pentru curse regulate, pentru necesitati, nu pentru excursii", a mai spus Juganaru, care a completat ca in prezent ARR desfasoara o actiune impreuna cu Politia, pentru a verifica transportatorii si circuitul biletelor de la veterani. In Vrancea mai sint 1.490 de veterani si 4.200 vaduve de razboi. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.