Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
10 iun 2011 503 vizualizări
Oprisan cere demisia Ministrului Sanatatii

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, cere inca o data demisia Ministrului Sanatatii, Cseke Attila, dupa ce acesta a declarat ieri, la conferinta "Reforma sanatatii la analiza", ca in judetele Vrancea si Olt autoritatile locale nu au alocat niciun leu pentru spitale. Seful administratiei judetene apreciaza ca ministrul a mintit, in conditiile in care cele trei spitale supuse descentralizarii, Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbraveni si Spitalul Comunal Vidra au ramas in administrarea Ministerului Sanatatii. Presedintele CJ Vrancea spune ca daca ministrul ar fi un adevarat barbat politic si-ar da demisia. (M. B.)


Prime pentru crescatorii de oi si capre


Potrivit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), pina in prezent, la nivelul intregii tari au fost depuse 13.534 cereri, pentru un efectiv de 2.049.855 capete ovine/caprine. Termenul limita pentru a solicita Plata Nationala Directa Complementara (CNDP) pentru sectorul zootehnie este 15 iunie 2011. Potrivit legii, se acorda plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploatează animale de productie, identificate si inregistrate in sistemul national.

Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, producatorul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, efectivul din exploatatie trebuie sa fie de minimum 50 de capete de femele ovine / 25 de capete de femele caprine, care au implinit virsta de minimum un an pina la data de 31 martie 2011. (Doina GANEA)


Doua cooperative de nuci la Jaristea


Costica Neata, directorul Directiei Agricole Vrancea, pune in continuare accent pe plantatiile de nuci in zona rurala a judetului. Acesta este optimist si spune ca s-ar putea ajunge la plantatii intinse de peste o mie de ha in trei ani. Acesta completeaza si spune ca la Jaristea sint doua cooperative care deja si-au depuse dosare la Registrul Comertului. "Unii primari au inteles ca acolo unde este excedent de pasune, sa trecem pamintul in categoria arabil, pentru a se da aceste suprafete in concesiune, poate pentru 49 de ani, pentru plantatii de nuci", a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, Costica Neata, seful de la Agricultura. (I. C.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.