Ultima oră

Batausul Soicu din Nereju nu s-a linistit nici la inchisoare

Ziarul de Vrancea
9 iun 2011 2551 vizualizări
In ianuarie, barbatul a sarit din boxa pentru a lovi un martor al partii adverse

Condamnat pentru mai multe fapte cu violenta la o pedeapsa totala de patru ani si jumatate de inchisoare, Maricel Putoi, cunoscut in comuna sub porecla de "Soicu", a oferit inca o reprezentatie la instanta in cursul zilei de ieri. Reclamant intr-un dosar privind decizia judecatorului delegat la Penitenciarul Focsani, Putoi a staruit in audierea unui martor dintre colegii de carcera, care a fost adus la termenul de ieri, fara a putea fi insa audiat. Intrebat daca este ruda sau in dusmanie cu vreuna dintre parti, martorul Dan Matei a declarat judecatoarei de sedinta ca Putoi i-a adresat la inceputul acestui an cuvinte jignitoare, motiv pentru care a depus plingere. Deoarece procedura prevede clar in acest sens, magistratul a decis neaudierea martorului, situatie in care, atit Matei cit si Putoi au protestat vehement, incercind sa-i explice judecatoarei ca a inteles gresit situatia. Lucurile s-au incins in momentul in care Putoi a fost intrebat daca isi inlocuieste martorul, Matei amenintind chiar ca va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii. "Va afla CSM-ul", a spus Dan Matei pe un ton ironic, dupa ce a fost incatusat si scos din sala alaturi de Putoi. Protestele de ieri sint insa cu mult sub iesirea lui Putoi de la o alta infatisare la instanta, de la inceputul acestui an, in ianuarie, cind "Soicu" a sarit din boxa condamnatilor cu intentia de a-l lovi pe unul dintre fratii Porosnicu, cu care se judeca pentru infractiunea de lovire si alte violente. Reprezentantii Penitenciarului Focsani spun ca "Soicu" are doua sanctiuni la activ pentru comportamentul sau in cursul acestui an. "Detinutul Maricel Putoi a primit doua sanctiuni disciplinare, ambele pentru atitudine necuviincioasa fata de organele judiciare. Prima data a primit un avertisment iar a doua oara i-a fost suspendat dreptul de a participa, timp de o luna, la activitatile cultural artistice si sportive", a declarat inspectorul principal Geta Gura, purtatorul de cuvint al Penitenciarului Focsani. (G. SAVA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 11 ore, 41 minute, 36 secunde
sa-l tineti acolo pana ii va creste barba pana la pula
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.