Ultima oră

SPORT: Războiul Becali - Armată continuă. MApN vrea înapoi numele si emblema Stelei

Ziarul de Vrancea
7 iun 2011 475 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net dacă în urmă cu mai bine de 10 ani Gigi Becali si MApN făceau afaceri, fiind binecunoscut cazul schimburilor de terenuri, acum sunt în conflict deschis din cauza Stelei.

Fost club al Armatei, FC Steaua este patronat din 2003 de Gigi Becali, oficial sau neoficial. Steaua lui Becali a păstrat numele si culorile fostei echipe "militare" si a jucat in continuare pe stadionul din Complexul Sportiv din Ghencea. Dacă acesta din urmă a fost, periodic, subiect de scandal intre Becali si MApN, din cauza chiriei percepute de minister si a investitiilor făcute de finantator, acum Armata vrea inapoi culorile, numele si emblema echipei, apreciind că ele sunt folosite abuziv de societatea privată care este in prezent FC Steaua Bucuresti.


Comandantul CSA Steaua Bucuresti, colonelul George Boroi, a declarat, conform Adevărul: "Clubul sportiv al Armatei Steaua Bucuresti nu este de acord ca sigla-simbol a clubului, ca reprezentant al Ministerului Apărării Nationale, care a făcut nume si renume in arena sportivă internă si internatională de-a lungul a 58 de ani de activitate sportivă, să fie cesionată abuziv si nelegal unei grupări private, chiar dacă ea se numeste SC Fotbal Club «Steaua» Bucuresti".


Boroi a cerut Tribunalului Bucuresti anularea mărcii "Steaua Bucuresti", aflată din 2004 in proprietatea societătii FC Steaua Bucuresti SA, pe motiv că inregistrarea acestei mărci s-a efectuat cu incălcarea Legii privind mărcile si indicatiile geografice.


Dacă Gigi Becali va pierde procesul, va trebui fie să găsească alt nume pentru echipă, fie să incheie un contract cu Armata pentru a folosi numele Steaua Bucuresti.


"Sigla este simbolul CSA Steaua si reprezintă istoria, gloria si mandria reprezentantilor sportului militar din Romania, de cele mai multe ori cei mai valorosi ambasadori ai Romaniei in arena sportivă olimpică, mondială sau europeană si nimeni nu poate să o inregistreze si să o folosească in afară de Clubul Sportiv al Armatei Steaua", sustine Boroi, adăugand CSA Steaua Bucuresti este posesorul mărcii "Steaua" - culori rosu, albastru, alb, de la 2 iulie 1996, cand OSIM a eliberat un certificat de inregistrare pentru 42 de clase de produse si servicii, si că Armata nu a fost niciodată de acord cu inregistrarea mărcii actuale a Stelei, care datează din 2004 si contine multe similarităti cu cea deÃinută de CSA.


Gigi Becali este in "război" cu MApN si in ceea ce priveste stadionul Steaua. Clubul patronat de omul de afaceri este somat să părăsească baza sportivă din Ghencea din cauza datoriilor la chirie, iar Gigi Becali a anuntat că va muta echipa pe un alt stadion.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.