Ultima oră

POLITICA: Flutur: Conducerea PDL, mandatată să discute în coalitie o lege pentru reorganizarea administrativă

Ziarul de Vrancea
6 iun 2011 544 vizualizări
Conform site-uluiwww.realitatea.net conducerea PDL a fost mandatată să discute cu partidele din coalitie pentru elaborarea unui proiect de act normativ pentru reorganizarea administrativ-teritorială a tării, a declarat, luni, după sedinta BPN, liderul PDL Gheorghe Flutur.

El a spus, după BPN, că actuala organizare a tării datează din 1968, iar Romania are ca prioritate, in prezent, prioritate accelerarea absorbtiei fondurilor europene.


"în BPN s-a discutat si votat mandatarea conducerii PDL pentru a purta discutii cu partidele din coalitie privind reorganizarea administrativ-teritorială, criterii de eficientă si de apropiere de cetăteni. Mandatul este pentru elaborarea unei strategii si a unui proiect de act normativ privind organizarea administrativ-teritorială", a spus Flutur.


El a precizat că reorganizarea teritorială va merge pe respectarea prevederilor din actuala Constitutie si PDL va vedea, după dicutiile cu partenerii de la guvernare, care este cea mai bună formă de a atingere a scopurilor.


întrebat dacă judetele Mureº-Harghita-Covansa ar trebui să devină o singură regiune, asa cum solicită UDMR, Flutur a evitat să răspundă: "Discutăm cu aliatii, toate la timpul lor".


Flutur a menÃionat că se doreste ca tema legată de reorganizarea administrativă a tării să se discute in următoarele zile, iar legea să fie elaborată cat mai repede.


întrebat dacă PDL se va consulta cu seful statului pe acest subiect, Flutur a răspuns pozitiv. "Categoric da, este vorba despre parteneriatul nostru cu seful statului", a spus Flutur.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.