Ultima oră

INTERNATIONAL:Comunistii ar putea căstiga Primăria Chisinău: Igor Dodon, lider la rezultatele partiale

Ziarul de Vrancea
6 iun 2011 527 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net comunistii din R. Moldova se îndreaptă spre o victorie surprinzătoare, fiind favoriti să căstige pentru prima dată alegerile pentru Primăria Chisinău, aceasta fiind primul lor succes electoral asupra partidelor proeuropene, după aproape doi ani de cănd au fost îndepărtati de la putere.

Candidatul Partidului Comunistilor, Igor Dodon, ar putea castiga din primul tur alegerile pentru functia de primar al Chisinăului. El a obtinut 52% din voturi, arată rezultatele oficiale, după numărarea a 99% dintre buletinele de vot ale orasului Chisinău, fără a fi numărate si cele din suburbii, care au o pondere de 30% in toatal


Comisia Electorală Centrală anunta la 0ra 11 că are procesate 43,33% din numărul total de voturi/procese verbale (inslusiv suburbiile) pentru tot mun. Chisinău. Potrivit rezultatelor de azi, 6 iunie, la ora 11.00, Igor Dodon ar acumula - 51,59%, Dorin Chirtoacă - 43,89%


"Vă recomand la calm si răbdarea. Nicio secundă CEC nu va retine datele. Trebuie să tinem cont că muncesc oameni, dar ei au nevoie de o pauză, pentru a oferi o calitate informatiilor.


Ceilalti zece candidati au obtinut sub un punct procentual fiecare.


în ceea ce priveste Consiliul Municipal, alianta prooccidentală aflată la guvernare a pierdut si aici. După numărarea a 90% din voturi, comunistii au 27 de locuri (49,9% din sufragii), urmati de liberali cu 16 locuri (29,8%), PLDM - 7 locuri (12,8%) si PD - un loc (2,7%).


Niciodată in istoria postsovietică a tării nu a fost ales un candidat comunist la Primăria Chisinăului. După 1990, Capitala a avut cinci primari: Nicolae Costin (1990-1994), fruntas al miscării de emancipare natională, Serafim Urechean (1994-2005), Vasile Ursu (2005-2007, asigură un interimat), Veaceslav Iordan (ianuarie - iunie 2007, asigură interimatul) si Dorin Chirtoacă (iunie 2007- iunie 2011).


Victoria comunistilor la Chisinău, coroborată cu rezultatele probabil bune pe care le vor obtine in teritoriu, ar putea influenta si politica la nivel central, analistii considerand că se produce o nouă reasezare de forte ce va conduce probabil si spre noi alegeri parlamentare anticipate.


Sursa:www.realitatea.net







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.