Ultima oră

EDUCATIE:Luni începe BAC-ul VEZI CALENDARUL

Ziarul de Vrancea
5 iun 2011 370 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net 200 .000 de elevi intră, de măine, în febra examenelor de la bacalaureat. Un bacalaureat sub supraveghere video si cu observatori. Toleranta va fi zero, fată de orice tentativă de fraudare. E avertismentul venit din partea Ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.

Prima probă la bacalaureat:de maine, timp de trei zile, elevii dau prima probă, de limba romană.


între 10 si 17 iunie sunt evaluate competentele de utilizare a calculatorului. Pe 13 iunie proba nu se sustine, pentru că sărbătorim Rusaliile si este zi liberă. Apoi, de pe 20 iunie, incepe proba de limbă străină.


Din 27 iunie, pană la 1 iulie, elevii participă la cele trei probe scrise, iar notele vor fi afisate pe 8 iunie.


Dacă pană in prezent, nimeni, cu exceptia profesorilor, nu avea dreptul să intre in centrele de examen, noua metodologie permite si accesul părintilor. Cei care au cerut asta, au primit deja autorizare de acces.


Ca in fiecare an, este interzis accesul in sală cu telefoane mobile sau alte instrumente. Pentru semnalarea tentativelor de fraudare, Ministerul va pune la dispozitie o linie telefonică verde. Mai mult, elevii prinsi copiind la bacalaureat nu se vor putea inscrie la facultate in anul următor.


De exemplu, cel care va fi prins cu "fituici", esta dat afară si mai poate da bacalaureatul abia in septembrie 2012. Aceasta este interdictia prin care ministrul Educatiei sustine că se va reduce numărul cazurilor de coruptie din sistem.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.