Ultima oră

INTERNATIONAL:Alegeri locale in Republica Moldova - 13 candidati la primaria Chisinaului

Ziarul de Vrancea
5 iun 2011 341 vizualizări
Peste 2.600.000 de alegatori din Republica Moldova sunt asteptati la urne duminica pentru a-si alege primarii si consilierii locali pentru un mandat de 4 ani, informeaza Info-Prim.md. Sectiile de vot s-au deschis la ora 07.00 si se vor inchide la ora 21.00.

In intreaga tara vor fi alesi 4300 de primari si peste 120 de mii de consilieri.


Alegatorii din Chisinau isi vor alege primarul general din 13 candidati. Pe buletinul de vot sunt trecute 14 nume, insa in dreptul lui Valentin Crilov este aplicata stampila "Retras".


Favoriti pentru postul de primar al Chisinaului sunt actualul detinator al functiei, Dorin Chirtoaca (partidul Liberal), si candidatul Partidului Comunistilor, Igor Dodon. Candidatul Partidului Liberal Democrat pentru postul de primar al Chisinaului este Victor Bodiu, iar cel al Partidului Democrat (PDM), Valentina Buliga, actualul ministru al Muncii.


"Am votat pentru modernizare municipiului Chisinau, continuarea proiectelor incepute acum patru ani si indeplinirea obiectivelor propuse. Pe locuitorii municipiului ii indemn sa participe cu totii la alegeri, sa spuna ce asteapta pentru urmatorii ani", a declarat la iesirea din cabina de votare candidatul PL, citat de Unimedia.md.


Acesta a mai spus ca nu exclude faptul ca acest scrutin sa fie ultimul, dar a subliniat ca nu se va supara daca ar mai fi si un al doilea tur. "Ziua buna se cunoaste de dimineata. In continuare ne pregatim pentru urmatoarea etapa", a adaugat prim-vicepresedintele PL.


In total in republica sunt deschise peste 2 mii de sectii de votare, 300 dintre care sunt in municipiul Chisinau. Doua sectii de votare sunt deschise la Cocieri, una pentru alegatorii din localitate si alta pentru alegatorii din Corjova.


Pentru alegerile locale au fost tiparite peste 7 milioane 400 de mii de buletine de vot, dintre care peste 5 milioane 700 de mii in limba romana si peste 1 milion 700 de mii in limba rusa. Banii pentru tiparirea buletinelor sunt din bugetul pentru alegeri, care se ridica la 58 de milioane de lei.


de I.R. HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.