Ultima oră

LIFE:Utile: Afla cum detoxifierea poate rezolva 80% din problemele de sanatate;Dieta de aur a celor care fac sport

Ziarul de Vrancea
4 iun 2011 437 vizualizări
Ce ne face cu adevarat fericiti. Rezultatele surprinzatoare ale unui studiu; Mancati ardei iute ca sa fiti vigilenti la volan

Ce ne face cu adevarat fericiti. Rezultatele surprinzatoare ale unui studiu


Lucrurile care ne fac cu adevarat fericiti in lumea materialista in care traim sunt, de fapt, placerile simple ale vietii precum o iesire cu prietenii, imbratisarile sau rasul, potrivit unui studiu realizat in Noua Zeelanda, citat de The Daily Mail. Oamenii care au raspuns la sondajul realizat de compania Apples spun ca cele mai importante placeri ale vietii sunt rasul (22%), mancarea buna impartita cu prietenii (21%) si imbratisarile (19%). Printre primele zece pozitii ale topului s-au mai aflat o carte buna, o plimbare pe plaja, o zi insorita, admirarea apusului sau rasfoirea unor albume vechi cu fotografii, scrie Gandul.


Dieta de aur a celor care fac sport


Dieta joaca un rol important in programul de exercitii fizice. Sunt necesare in primul rand o hidratare corecta si o alimentatie echilibrata, cu un plus de atentie asupra tipului de glucide si de proteine si asupra momentelor in care trebuie sa le consumam. Organismul care face efort apeleaza la depozitele de glicogen, glucida cu rol de combustibil rapid, iar uneori si la proteine si la depozitele de grasime. O alimentatie echilibrata ofera organismului principiile nutritive de care are nevoie pentru a face fata acestor solicitari. Dieta unei persoane care face sport moderat este bine sa fie alcatuita in proportie de 50-55% din carbohidrati si din 30% calorii obtinute din proteine. Grasimile trebuie reduse la minimum, anunta Adevarul.


Mancati ardei iute ca sa fiti vigilenti la volan!


Dupa ce politistii din China au impartit ardei iute in benzinarii pentru ca pe soferi sa nu-i mai fure somnul la volan, profesori si studenti ai Universitatii Bucuresti au cercetat care sunt efectele acestora asupra psihicului. Studiul s-a desfasurat la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si face parte dintr-o serie de cercetari ale Laboratorului de Psihologie Experimentala. Studentii si masteranzii participanti la studiu s-au impartit in doua grupe: prima a consumat ardei iuti, cealalta, nu. Ulterior, li s-au testat atentia, coordonarea motorie si viteza de reactie, cu ajutorul a doua teste. Primul test a evaluat coordonarea dintre ochi si miscarile mainii, iar cel de-al doilea a masurat reactiile la stimuli multipli, informeaza EVZ.


Afla cum detoxifierea poate rezolva 80% din problemele de sanatate


In domeniul medicinei se iroseste mult timp si se cheltuie multi bani pentru a combate efectele mediului care astazi este toxic si periculos pentru sanatate. "Nevoia de detoxifiere si curatire a organismului nu a fost niciodata mai mare ca acum. Oamenii de astazi sunt afectati de toxine cum n-au fost niciodata in istorie", semnaleaza doctorul american Bernard Jensen, considerat "parintele detoxifierii intestinale". Cea mai buna si mai rapida modalitate de detoxifiere incepe cu colonul. Cele mai multe toxine se acumuleaza in colon, iar in timp acest organ se transforma in "groapa de gunoi" a organismului. Rezultatul toxicitatii intestinale este autointoxicarea organismului. Autointoxicarea apare atunci cand organismul absoarbe prea mult din propriile reziduuri toxice si reprezinta rezultatul unei diete sarace in fibre si al unei functionari defectuoase a colonului, scrie Romania Libera.


Deficitul de iod in timpul sarcinii poate provoca retard mintal bebelusilor


Deficitul de iod din organism in timpul sarcinii poate provoca aparitia retardului mintal in cazul bebelusilor, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie si publicat in revista The Lancet, informeaza dailymail.co.uk. Chiar si un deficit de iod minor in organism poate afecta fatul, spun autorii acestui studiu. Expertii din Marea Britanie fac un apel la autoritatile din domeniul sanatatii publice de a adauga iod in sare - asa cum se intampla deja in mai multe tari, inclusiv in Romania - sau de a recomanda suplimente alimentare cu acid folic inca din prima etapa a sarcinii. Studiul este cel mai recent in seria celor care avertizeaza ca exista un numar mare de femei tinere si insarcinate care pun in pericol sanatatea viitorilor lor copii pentru ca nu au o dieta alimentara echilibrata si nu iau, la nevoie, suplimente cu vitamine si minerale, anunta Gandul.


Tu esti pregatit pentru costumul de baie?


Cand vine vara, ni se "reactiveaza" complexele legate de silueta si de celulita, date uitarii peste iarna. Din lipsa de timp sau de dispozitie, amanam sa luam masuri din vreme, cum ar trebui. Daca situatia nu este grava, iti poti remodela rapid silueta prin procedurile moderne din saloanele specializate si prin metode pe care le poti practica acasa. Daca mai ai putin timp la dispozitie pana la concediul de vara, poti lua in calcul metodele moderne de remodelare corporala si de atenuare a celulitei, care nu necesita mult efort din partea ta (cu exceptia celui financiar) si care au efecte vizibile destul de rapid. In cabinetele de intretinere corporala vei gasi aparate care distrug tesutul adipos si care te scapa de aspectul de coaja de portocala cu disconfort minim, informeaza Adevarul.



; de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.