Ultima oră

Compania de Utilitati Publice Adjud, amendata de Garda de Mediu

Sorin Tudose
3 iun 2011 1222 vizualizări
Comisarii Garzii de Mediu au aplicat zilele acestea o prima amenda in cazul poluarii ce a avut loc la inceputul saptaminii in satul Radacinesti.

Angajatii institutiei au fost sesizati pe 30 mai ca la iesirea din sat exista scurgeri de deseuri viscoase pe carosabil. In urma verificarilor s-a constatat ca autoutilitara N3 cu numar de inmatriculare VN 06 KVD, proprietate a municipiului Adjud, transporta 20 mc de deseuri nepericuloase de la Paponi Srl Birlad la SC Urbis Sa Adjud. Transportul nu era insotit de formularul de incarcare-descarcare potrivit normelor legislative privind transportul deseurilor. Scurgerile de deseuri au afectat carosabilul pe o lungime de aproximativ 600 si trei metri latime. CUP a intervenit cu utilaje, cu nisip si personal pentru curatarea drumului si transportul deseurilor la expeditor, dar toate acestea nu au scutit societatea de o amenda de 2.000 de lei. Momentan a fost impusa ca masura continuarea transportului de deseuri doar dupa obtinerea autorizatiei de mediu. "SC Paponi SRL a fost verificata atit de Garda de Mediu Vaslui cit si de noi. Probele din deseurile transportate au fost trimise la laborator. Dupa ce primim buletinele de analiza si dupa ce vom verifica documentele relevante vom dispune si masuri", a declarat Aurel Cristian, seful Garzii Judetene de Mediu Vrancea. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 10 ore, 30 minute, 21 secunde
De ce,nu a fost sanctionat primarul Costica Armencea,care a dispus acest transport??Cind Garda de Mediu,va verifica statia de epurare sau groapa de gunoi,sa vada mizeria din oras,canalizarea care PUTE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.