Ultima oră

CULTURA:Poetul si Folkistul Ion Zubascu a murit

Ziarul de Vrancea
30 mai 2011 4187 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net care citeaza Uniunea Scriitorilor din Romănia poetul şi cantautorul Ion Zubascu a murit sămbătă, în Bucuresti, la vărsta de 62 de ani.Zubascu a făcut parte din cenaclul Flacăra.

Ion Zubascu a fost mult apreciat de colegii de breaslă pentru puritatea sa morală ca si pentru blandetea si vocatia prieteniei pe care le-a arătat intotdeauna. Prin dispariÃia sa, poezia romană si lumea literară pe care le-a iubit cu devotament suferă o grea pierdere", se arată in comunicatul remis de Uniunea Scriitorilor din Romania si Asociatia Scriitorilor Bucuresti.


Ceremonia de inmormantare are loc luni, la Cimitirul Privat din Comuna Bragadiru.


Ion Zubascu s-a născut pe 18 iunie 1948, la Dragomiresti, Maramures. A predat vreme de 15 ani limba si literatura romană in Maramures. Zubascu a făcut parte din cenaclul "Flacăra".


Din 1983 a locuit in Bucuresti, unde a lucrat ca ziarist la numeroase publicatii, printre care se numără Evenimentul zilei si Romania liberă. Si-a incheiat cariera ca redactor la revista Viata Romanească.

Ion Zubascu a publicat volumele de versuri "Gesturi si personaje", debutul său la editura Albatros, in 1982, "Copilării" (antologie de scriere creatoare) (1982), "Omul de Cuvant" (1991), "întoarcerea la Dumnezeu" (1995), "Omul disponibil (I)" (1999), "Omul disponibil (II)" (2009). Ultima sa carte, "Moarte de om. O poveste de viată", a apărut in 2010.


A publicat in majoritatea revistelor prestigioase de literatură din Romania. A primit numeroase premii pentru poezie, muzică si jurnalism, iar recent a primit marele premiu al concursului "Cartea Anului 2010" organizat de Reteaua literară.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.