Ultima oră

VREMEA: Maximele ating 31 de grade VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Ziarul de Vrancea
28 mai 2011 485 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net vara continuă să ne aducă valori de peste 25 de grade în cea mai mare parte a tării si ajung la 30, dacă nu chiar 31 de grade în zonele de ses regiunile sudice si vestice. Dar ploile de după masă continuă si chiar căstigă teren în zilele următoare în special în regiunile din afara Arcului Carpatic.

Vara continuă să ne aducă valori de peste 25 de grade in cea mai mare parte a ătrii si ajung la 30, dacă nu chiar 31 de grade in zonele de ses regiunile sudice si vestice. Dar ploile de după masă continuă si chiar castigă teren in zilele următoare in special in regiunile din afara Arcului Carpatic.


Ziua de sambătă nu aduce schimbări de vreme. Va fi tot cald, cu soare si nori putini. Spre seară insă se va innora in vestul si nord-vestul tării, dar numai pe ici pe colo mai dă si cate o ploaie in aversă prin vestul si nordvestul tării. Desigur, ploile nu vin singure, ci si cu descărcări electrice si ceva rafale de vant. Maximele insă sunt din ce in ce mai curajoase, asa că maine la amiază mercurul va urca la valori intre 22 si nu mai putin de 31.


între Carpati, sambătă, soarele arde incă din zori, iar pană la pranz va reusi să adune 25 de grade in Brasov, 27 la Cluj si Sibiu si chiar 30 la Arad, Oradea si Baia Mare. Spre seară sunt insă sanse ca aerul să se mai spele cu cateva ploi puternice, de vară, cu descărcări electrice si vant in Banat, Crisana si Maramures.


în sud, vreme de vară, cu maxime de 28 de grade la Turnu Severin si Giurgiu, 27 la Călărasi si Slobozia si 25-26 la Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Targoviste si chiar Ploiesti si Buzău, fără fir de nor aducător de ploaie.


Căldură mare si in Dobrogea continentală, cu 27 de grade la Tulcea si Medgidia. Mai răcoare insă spre litoral, unde se asteaptă 22 de grade, dar nici aici nu e rost de vreo ploaie.


Soarele domină cerul di in Moldova. Gradele din termometre se inmultesc pană la valori de 27 de grade in Botosani, 26 la Iasi, Focsani si Galati. Nici urmă de ploi sau vant care să mai domolească arsita.


încheiem această săptămană cu norii mai hotărati peste jumătatea de vest a tării. Ploile vor prefera Crisana, Maramuresul, vestul Transilvaniei, ca si zonele de deal ale Banatului si Olteniei. Ba mai mult, sunt si conditii de grindină, iar izolat, vorbim de acumulări de apă si de peste 20 de litri de apă. în rest insă, cer albastru si soare activ, iar maximele anuntă o nouă zi toridă, cu valori dela 22 de grade pe litoral la 28 in Baia Mare, Iasi sau Giurgiu.


De altfel, tot 28 de grade ne va aduce si in Bucuresti amiaza de duminică, mult soare, si o mană de nori in dispozitie de vacantă.


Si luni va fi cald, cu maxime de la 23 de grade in depresiuni la 29 de grade, o valoare frecventă in vestul tării, dar si la Iasi si Bacău, ca si in Giurgiu. în plus, izolat, din nou se pot atinge 30 de grade, iar ploile nu vor spăla aerul decat după masă prin sudul tării, in timp ce vantul se va simti doar pe litoral.


Maxima din Capitală nu se schimbă luni. Tot cu 28 de grade avem de-a face in Bucuresti, fără nori sau ploi.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.