Ultima oră

POLITICA: USL: taxe mai mici pentru veniturile mici. VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
27 mai 2011 428 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net lberalii au renuntat la cota unică de impozitare, dar păstrează cota maximă de impozitare la 16%. Cei cu venituri mai mici vor plăti mai putin, dar nimeni nu va plati mai mult de 16 procente. De asemenea, programul prevede mentinerea TVA la 24% pănă în 2016 si reducerea TVA la 19% după primii patru ani de mandat. USL propune si reducerea TVA la 9% pentru cereale, păine, carne, lapte si legume si fructe.



Cota unică va fi inlocuită cu un impozit diferenitat pe venitul salarial, astfel: cotă de 8% pentru cei cu venituri de pană la 800 de lei pe lună, cotă de 12% pentru cei care au venituri cuprinse intre 800 si 1600 de lei pe lună si cotă de 16% pentru cei care incasează peste 1600 de lei pe lună.


Tot programul este o combinatie de politici fiscale de stanga si de dreapta.


De exemplu, la categoria măsurilor de stanga se află propunerea unei cote reduse la TVA pentru alimente, zero taxe pentru angajarea in regim part-time a tinerilor sub 25 de ani si a persoanelor peste 55 de ani, cresterea salariului minim la 800 de lei.


în cazul măsurilor de dreapta, USL propune reducerea CAS pentru angajatori cu 5%, reducerea integrală a plătii CAS pentru un an in cazul creării de noi locuri de muncă, cu conditia mentinerii in locul de muncă incă un an de zile. Tot pentru reducerea somajului in randul tinerilor, USL are in vedere conditionarea participării la licitatiile pentru lucrări publice de existenta a minim 10% angajati tineri, de pană in 25 de ani, cu conditia să fie angajati in firma respectivă minim un an.


Se mai propune ca, după 4 ani de mandat, TVA să fie redus la 19%.


Pentru stimularea sectorului privat, USL are in program, printre altele: stimularea asocierii in agricultură, un program de dezvoltare a retelei nationale de colectare, depozitare si prelucrare a produselor agricole, păstrarea optiunii plătii de 16% impozit pe profit sau 3% impozit pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi, scutirea de impozitare, pe o perioadă de 5 ani, a dividendelor care vor fi reinvestite in utilaje si echipamente tehnologice.


Se mai precizează că USL va adapta noul acord cu FMI, iar in 2013 va negocia un nou acord.


Programul USL mai cuprinde si noi prevederi legate de relatiile politicienilor si accesarea fondurilor publice, dar si capitole legate de relansarea economică a Romaniei.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.