Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Ponta: Constitutia poate fi modificata doar de viitorul Parlament, Basescu foloseste tema electoral

Ziarul de Vrancea
27 mai 2011 365 vizualizări
PNL si PSD contesta la CCR reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului; Referendumul pentru Bucuresti: Cum s-a dat deja sah votului din 26 iunie

PNL si PSD contesta la CCR reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului


Deputatii PSD si PNL au contestat astazi la Curtea Constitutionala ordonanta privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului. "In contestatie criticam acele prevederi care sunt in contradictie cu asigurarea dreptului la un trai decent, la alocatie sau la cresterea natalitatii", a precizat Mircea Dusa, liderul deputatilor PSD. Liberalii si social-democratii subliniaza ca prin aceasta ordonanta statul restrange in mod drastic drepturile beneficiarilor (unul dintre parinti) la concediul pentru cresterea copilului - reducand durata acestuia - dar si la indemnizatia pentru cresterea copilului - prin reducerea cuantumului, scrie EVZ.


Ponta: Constitutia poate fi modificata doar de viitorul Parlament, Basescu foloseste tema electoral


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca doar viitorul Parlament va putea sa modifice Constitutia, subiectul fiind folosit de presedintele Traian Basescu pentru a acoperi lipsa masurilor anticriza si scandalurile legate de coruptie. Ponta a afirmat ca PSD considera ca modificarea Constitutiei este necesara, insa revizuirea nu se va face de catre actualul Legislativ. "Constitutia se va putea modifica doar de catre viitorul Parlament, nu de cel actual. Dupa alegerile parlamentare viitoare se va putea face acest lucru, de catre alt Parlament si alti senatori si deputati. Pana atunci, Traian Basescu foloseste pretextul modificarii Constitutiei doar ca sa acopere subiectele importante si sensibile pentru putere, anume scandalurile de coruptie, lipsa unor masuri anticriza. Noi nu vom cadea in capcana lui Basescu", a declarat el, anunta Gandul.


Referendumul pentru Bucuresti: Cum s-a dat deja sah votului din 26 iunie


Dupa indelungi dezbateri si discutii, autoritatile Capitalei au convenit sa-i consulte pe bucuresteni cu privire la reducerea aparatului administrativ prin desfiintarea sectoarelor. Totusi, demersul poate esua usor. "Va doriti o capitala cu sapte administratii, controlata de 217 consileri alesi pe liste de partid?" si "Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal, asemenea primarilor de sector?". Acestea sunt intrebarile la care ar trebui sa raspunda, prin "da" sau "nu", pe 26 iunie, cei aproape 1,79 milioane de bucuresteni cu drept de vot. Dincolo de caracterul democratic al consultarii populare, se impun mai multe precizari cu privire la acest demers pentru care s-au alocat circa 2,5 milioane euro, informeaza Romania Libera.


Constantin Nicolescu nu poate parasi tara


Magistratii Tribunalului Arges au decis ca presedintele presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, sa nu poata parasi tara pe durata procesului in care este acuzat de coruptie si fraudarea unor fonduri Europene. Potrivit Agerpres, Constantin Nicolescu nu poate parasi tara, trebuie sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori este chemat si sa se prezinte la politie conform programului de supraveghere. Decizia Tribunalului Arges nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti. Nicolescu a fost trimis in judecata pe 18 mai, el fiind acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false pentru a obtine fonduri europene, scrie EVZ.


Reportaj din gradina lui Victor


Fantana arteziana in Kiseleff, plus minihelesteu. Curtea PSD din Kiseleff a intrat intr-un plin proces de cosmetizare, muncitorii lucrand de zor pentru ca totul sa arate perfect. Au fost schimbate bordurile, au fost plantate floricele, iar piesa de rezistenta o constituie bazinul, care va avea in mijlocul sau o fantana arteziana. Daca intri in curtea PSD nu ai cum sa nu observi ca ceva s-a schimbat. Nu este vorba despre conducerea partidului, deoarece acest lucru s-a intamplat cu mai bine de un an in urma. Nici sigla sau culorile partidului nu au cunoscut mutatii spectaculoase. Trandafirii sunt la locul lor si tot pe fundal rosu. Ceva s-a intamplat cu restul curtii. Din prima clipa remarci cum stau drepti, de-o parte si de alta a drumului care duce catre intrarea in sediul PSD, aliniati ca intr-o formatiune de elita, mai multi braduleti. Ca sa nu le vina cheful sa fuga, ghivece masive le stau la baza, anunta Puterea.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.