Ultima oră

Cirese de mai la un leu legatura

Sorin Tudose
27 mai 2011 1725 vizualizări
Imediat ce s-au copt ciresele de mai, cei care au acasa cite un cires au si iesit cu fructele la vinzare doar doar or mai face un ban cinstit si or satura pofta de trufandale a orasenilor.

Gina Negrescu a venit ieri de la Popesti cu citeva kilograme de cirese de mai pentru a mai scoate citeva zeci de lei, bani cu care sa poata trai"¦ de azi pe miine. "Pina acum vindeam verdeturi in Piata Moldovei, dar nu mai este convenabil pentru ca au aparut micii producatori. Eu luam zarzavaturile din en gross, dar acum au venit babutele si le vind ieftin astfel incit nu mai pot vinde in piata. Am un cires de mai acasa si am strins citeva kilograme pentru a le vinde. O mai scot la capat citeva zile", ne-a spus Gina Negrescu, in virsta de 38 de ani. Stie ca oamenii nu stau foarte bine din punct de vedere financiar, asa ca ieri vindea ciresele la legatura, asta insemnind circa 20-30 de cirese pentru pofticiosi. Prea mare profit nu ii iese deoarece sase lei ii da numai pe transport dus-intors, astfel incit abia daca ramine cu 30-40 de lei. "Nu au oamenii bani. Nu iti cumpara nimeni cu 15 lei kilogramul tocmai de aceea le si dau la un leu legatura. Sint mai mult de pofta. Tre"â"¢ sa cistig si eu cite ceva, mama ei de viata ca nu mai pot. Am trei copii acasa iar azi (ieri n.r.) cind am plecat nu le-am lasat nici macar o piine", ne-a mai spus Gina. Luna mai e pe sfirsite, iar ciresele nu mai au nici ele prea mult timp, desi vinzatoarea spune ca acestea de mai sint mai "rezistente" la viermi decit cele din luna iunie. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.