Ultima oră

POLITICA:Tokes vrea să deschidă reprezentanta Tinutului Secuiesc la Bruxelles

Ziarul de Vrancea
26 mai 2011 384 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net trei europarlamentari UDMR, în frunte cu vicepresedintele Parlamentului European Tokes Laszlo vor să deschidă martea viitoare o reprezentantă a Tinutului Secuiesc la Bruxelles. Cei trei au lansat o invitatie eurodeputatilor si presei.

Europarlamentarii UDMR sunt pe cale să agite spiritele. Dacă nu la Bruxelles, atunci foarte probabil la Bucuresti. Si asta pentru că Tokes Laszlo "" vicepresedintele Parlamentului European - Sogor Csaba si Winkler Iuliu vor să deschidă la Bruxelles o reprezentantă a Tinutului Secuiesc, după cum arată invitatia trimisă presei si europarlamentarilor, informează dcnews.ro.


Evenimentul ar urma să aibă loc martea viitoare, pe 31 mai, in Parlamentul European. Invitatia poartă sigla grupului PPE din care face parte si PDL.


Episcopul Tokes Laszlo a fost de-a lungul vremii un sustinător declarat al obtinerii autonomiei Tinutului Secuiesc.


Liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, spune că situatia este ingrijorătoare, dar nu ar trebui ca lumea să cadă in isterie. "Pe langă institutiile europene sunt un fel de mici ambasade, reprezentante la nivel de oras, microregiuni. Dar ele reprezintă unităti administrativ-teritoriale ale statelor respective, recunoscute de legi, de constitutii. E o tampenie asta cu Ãinutul Secuiesc. Poate fi si o provocare, un subiect care să sune bine in urechile unora. Cam tot ce se intamplă rău la nivel european are de obicei legătură cu o situatie internă, cu o criză. Nu stiu de ce domnul Tokes face asta. Probabil că e vorba si de lupta dintre cele două partide maghiare din Romania. în randurile PDL nu o să genereze ingrijorare pentru că ei l-au sprijinit pe Tokes la scaunul de vicepresedinte. Pe noi ceilalti insă ar trebui să ne ingrijoreze faptul că UDMR isi coordonează activitatea mai mult cu europarlamentarii maghiari, că vorbesc doar maghiara. îngrijorare e suficient, nu trebuie să ne isterizăm, am stiut intotdeaună cu UDMR priveste mai mult spre Budapesta decat spre Bucuresti", a declarat pentru REALITATEA.NET, liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.