Ultima oră

AUTO:Borbely: Am propus reducerea taxei de prima inmatriculare cu 20-30%

Ziarul de Vrancea
25 mai 2011 376 vizualizări
Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a propus o reducere cuprinsa intre 20-30% a taxei de prima inmatriculare, insa o decizie in acest sens va fi luata in sedinta Guvernului de saptamana viitoare.

De asemenea, ar putea fi decisa si extinderea acestei taxe la masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, la prima vanzare a acestora. Borbely a precizat ca aceasta reducere se va aplica pentru toate masinile la prima inmatriculare. "Nu putem face diferentiere (...) si de aceea reducem la toate taxele de prima inmatriculare", a precizat Borbely.


"Aceasta este propunerea mea, o reducere a taxei de prima inmatriculare intre 20 si 30%, pentru ca e un supliment pentru masinile care sunt mai vechi si care trebuie sa plateasca si nu putem face distinctie intre cei care platesc acum si acele masini care intra acum dupa o prima vanzare", a mai spus ministrul.


Aceste modificari sunt facute deoarece in aprilie, o hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene indica faptul ca in multe cazuri taxa este prea mare si astfel descurajeaza importul in Romania a unor vehicule aduse din alte state ale UE.


Curtea Constitutionala a respins miercuri cu majoritate de voturi, ca fiind neintemeiate, criticile de neconstitutionalitate ale unor prevederi din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50/2008 privind taxa de poluare. Judecatorii CC au luat in considerare faptul ca OUG 50/2008 a suferit modificari care sunt in acord cu cerintele Uniunii Europene.


Anterior, CC respinsese ca inadmisibile sesizarile de neconstitutionalitate a OUG 50/2008, iar prin decizia de miercuri Curtea a progresat, considerand ca reclamatiile ulterioare inregistrate sunt neintemeiate. Decizia Curtii de miercuri urmeaza a fi motivata si publicata in Monitorul Oficial.



de Claudia Pirvoiu HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.