Ultima oră

Portelanuri retrase de la comercializare

Sorin Tudose
26 mai 2011 663 vizualizări
15 agenti comerciali ce comercializeaza articole de menaj din portelan si ceramica au fost controlati de cei de la Protectia Consumatorilor la jumatate lunii si tot atitia au fost gasiti cu diverse abateri in urma unui control tematic propriu.

La capitolul etichetare comerciantii vrinceni stau destul de prost, iar in cazul de fata nu mai putin de 13 agenti economici prezentau abateri de informare. "Comercializarea unui sortiment diversificat de articole de menaj din ceramica si portelan: cani si farfurii inscriptionate pe verso fara nici un fel de element de indentificare si caracterizare; comercializarea de articole de menaj din ceramica si portelan fara adresa postala a sediului social al producatorului; lipsa mentiunii fragil", sint citeva dintre abaterile identificate de comisari potrivit unui comunicat de presa. Materialele si obiectele care nu sint inca in contact cu alimentele, atunci cind sint comercializate, trebuie sa fie insotite de sintagma «pentru uz alimentar» sau o indicatie specifica referitoare la folosirea lor, cum ar fi masina de cafea, sticle pentru vin, lingura pentru supa, ori un simbol determinat. Se pare ca acest lucru nu este respectat de cei care fac astfel de produse. Ca urmare a actiunilor de control, pentru abaterile constatate s-au aplicat sapte avertismente, opt amenzi contraventionale in valoare de 28.000 lei si au fost oprite temporar de la comercializare pina la remedierea deficientelor produse in valoare de 27.060 lei. Despre produsele de origine chinezeasca este deja stiut ca acestea nu au informatii in limba romana. (Sorin TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 8 ore, 38 minute, 58 secunde
DUTE cu vrajeala ca in materie de protectia consumatorilor tot Focsaniul e o VARZA nu ne mai amagiti ca sunteti ochi si urechi mai bulangiilor..!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.