Ultima oră

Iubiti natura? APM asteapta propuneri pentru protejarea mediului

Ziarul de Vrancea
24 mai 2011 2237 vizualizări
Pot veni cu idei de proiecte atit cetatenii cit si firmele pina la sfirsitul lunii mai

Daca vi se pare ca tara nu are destui copaci, ca marile orase sint pline de praf, daca parcurile le considerati foarte mici si putine in raport cu cit ne-ar fi necesar ginditi-va la un proiect de protejare a mediului, iar ulterior depuneti-l la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Vrancea. Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) a demarat procesul de actualizare a Planului National de Actiune pentru Protectia Mediului (PNAPM) prin care se urmareste implementarea unor actiuni si proiecte concrete avind ca scop imbunatatirea progresiva a calitatii factorilor de mediu. Revizuirea acestui plan se face o data la trei ani. "Pe baza problemelor si obiectivelor de mediu stabilite de comun acord in grupurile de lucru, a starii factorilor de mediu in perioada 2010-2011 si a propunerilor selectate si prioritizate se va elabora documentul revizuit al PNAPM, care va fi supus spre avizare Ministerului Mediului si Padurilor", transmit cei de la APM Vrancea. Propunerile de proiecte se pot face pina la finele acestei luni. Pot depune proiecte autoritatile si institutiile publice locale, ONG-urile, institutiile de invatamint si/sau cercetare, operatorii economici, precum si persoanele fizice sau juridice. Proiectele de investitii trebuie sa aiba o valoare minima de 210.000 lei, iar exceptie fac propunerile referitoare la constientizare si educatie ecologica. La http://apmvn.anpm.ro se gasesc mai multe informatii despre intreaga actiune, iar la office@apmvn.anpm.ro se vor trimite proiectele. (Sorin TUDOSE)


Elevi premiati pentru mediu


Tinerii care sint preocupati activ de protejarea mediului inconjurator si de reciclarea deseurilor vor fi astazi in centrul atentiei. La Galeriile de Arta din Focsani, de la ora 17.00, va avea loc vernisajul "Expozitiei pentru mediu", la care participa cu exponate inedite din deseuri elevii din 15 scoli vrincene. De asemenea, astazi va avea loc si premierea la concursul "Fotoreporter pentru mediu", unde 35 de participanti s-au inscris cu circa 200 de poze reprezentind probleme reale ale mediului inconjurator existente in judetul Vrancea. Timp de citeva zile, participantii au putut fi votati si online, pentru a-si mari sansele de a cistiga premiul pus la bataie in concurs, un aparat foto digital. Concursul si expozitia sint organizate in cadrul proiectului cu fonduri europene "Sistem de Management Integrat al Deseurilor solide in judetul Vrancea" "" Vrancea Curata, derulat de Consiliul Judetean Vrancea. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 14 ore, 41 minute, 13 secunde
Oare politicienii de azi iubesc ceea ce Dumnezeu ne-a daruit? Natura aceasta cu padurile si tot ce este verde, sanatos si frumos? Iata ca m-am confruntat aceste zile cu o institutie din Vrancea care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.