Ultima oră

Parcarile de resedinta din Focsani - vopsea pe ciment

Mihaela Beșleagă
24 mai 2011 1929 vizualizări
Scopul este clar, de a incasa niste bani, dar macar sa o faca legal , este de parere subprefectul Sorin Hornea cu referire la concesionarea parcarilor u acesta sustine ca hotarirea Consiliului Local Focsani este plina de ambiguitati si daca s-ar aplica in aceasta forma ar fi atacata imediat in instanta

Hotarirea Consiliului Local Focsani privind amenajarea parcarilor rezidentiale in municipiul Focsani are nenumarate vicii. Aceasta este concluzia subprefectului Sorin Hornea, care a studiat actul in vederea acordarii avizului de legalitate din partea Institutiei Prefectului. Prima si cea mai importanta deficienta a acestei hotariri este, potrivit subprefectului, faptul ca nu s-a realizat o inventariere a parcarilor, unele situindu-se in domeniul public, altele in domeniul privat sau al asociatiilor de proprietari. Sorin Hornea sustine ca, in primul rind, Primaria trebuia sa inventarieze domeniul public al municipiului, spatiile verzi si din aceasta inventariere sa se realizeze si inventarierea generala a locurilor de parcare. "Exista foarte multe vicii. Cea mai importanta este ca ei nu au inventariat parcarile in domeniul public, au dat cu vopsea si gata, au facut parcari. Trebuie verificat mai intii terenul, e public, e privat sau e al asociatiei de proprietari", a spus Sorin Hornea. Acesta a identificat si alte neajunsuri ale acestei hotariri, printre care si prevederea conform careia fiecare locatar are dreptul sa liciteze doar un singur loc de parcare, intr-o anumita zona, la care blocul este arondat. "Ne intoarcem la comunism! Este o hiba in modul in care au gindit legal, fiecare locatar sa aiba un loc de parcare. Dar daca unul are trei masini, ce face cu restul? Nu poti sa-mi ingradesti dreptul la licitatie. Iar cel care nu are bani sa inchirieze un loc, ce face, isi ia masina in spate? De asemenea, o problema este si arondarea la parcari, este ambiguu unde poti sau nu parca. O alta intrebare este cum au stabilit pretul de parcare? In alte orase e mai ieftin. Au dat cu vopsea caile de acces si nu au luat in calcul gabaritul masinilor care pot trece pe acolo, o masina de pompieri de exemplu, care nu poate avea acces", a spus Sorin Hornea. Acesta sustine ca, cel mai probabil, toate aceste minusuri vor face obiectul plingerilor cetatenilor la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, in cazul in care hotarirea Consiliului Local se va aplica in aceasta forma. Subprefectul a pus punctul pe "i". "Scopul este clar, de a incasa niste bani, dar macar sa o faca legal. Ce ai facut tu pentru parcarea aia, doar ai dat cu vopsea pe ciment. Ei fac un serviciu public, trebuie sa respecte drepturile cetatenilor. Nu au inceput inca licitatiile, pentru ca atacam hotarirea in instanta si o stopam", a completat subprefectul judetului. Acesta a afirmat ca toate aceste deficiente au fost comunicate reprezentantilor Primariei Focsani, care au promis ca vor aduce remedieri hotaririi de CL. In prezent se lucreaza la un nou regulament. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.