Ultima oră

INTERNATIONAL:ULTIMA ORA Dominique Strauss-Kahn va fi eliberat pe cautiune

Ziarul de Vrancea
19 mai 2011 326 vizualizări
Judecatorul Instantei din Manhattan a aprobat eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn pe cautiune, fixata la un milion dolari si a decis plasarea sa in arest la domiciliu cu monitorizare electronica - conditii care au fost propuse de catre avocatii sai.

Judecatorul a mai spus Strauss-Kahn trebuie sa aiba o paza armata 24 de ore pe zi pe propria sa cheltuiala, purtarea unei bratari electronice pentru localizare si o garantie de cinci milioane de dolari. Urmatoare audiere va avea loc pe 6 iunie.


Strauss-Kahn isi va petrece noaptea de joi in inchisoare, cautiunea sa urmand sa fie platita vineri. DSK a predat deja toate documentele de calatorie.


El a fost pus oficial sub acuzare in urma reclamatiei privind agresiuni sexuale, anunta un procuror american, relateaza AFP. Procurorii sustin ca plecarea de la hotel al lui Strauss-Kahn "a fost pripita" si orice suma depusa drept cautiune ar fi insuficienta, informeaza Reuters.Instanta de judecata s-a retras pentru a delibera cu privire la eliberarea lui DSK.


"Adevarata problema pentru acest tribunal este sa aiba garantii, nu doar financiare, pentru a se asigura ca inculpatul va fi prezent la audieri ulterioare", a declarat judecatorul Michael Obus in fata instantei.


"Strauss-Kahn e originar dintr-o tara in care ar fi dificil sau imposibil sa fie extradat", a adaugat judecatorul, referindu-se la faptul ca Franta nu isi extradeaza cetatenii.


Fostul sef al FMI Dominique Strauss-Kahn a ajuns joi dimineata in incinta tribunalului din New York unde magistratii vor decide daca va fi eliberat conditionat, anunta politia americana. Avocatii lui DSK propun o cautiune de un milion de dolari.


Fostul sef al FMI se angajeaza sa stea 24 de ore din 24 intr-o resedinta din Manhattan, care nu a fost precizata, dar ar putea fi cea a fiicei sale si sa se supuna unei supravegheri electronice. Strauss-Kahn si-a depus deja pasaportul francez.


In plus, el ar urma sa "renunte voluntar la orice procedura de extradare, de orice fel ar fi", intr-o declaratie facuta in fata tribunalului sub juramant.


de Catalina Ciociltan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.