Ultima oră

FINANTE BANCI:Dominique Strauss-Kahn a demisionat de la conducerea FMI

Ziarul de Vrancea
19 mai 2011 389 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net Dominique Strauss-Kahn a demisionat de la sefia FMI. Potrivit BBC, politicianul francez si-a dat demisia din fruntea Fondului Monetar International în această dimineată, ca urmare a scandalului în care a fost implicat. Strauss-Kahn si-a înaintat demisia consiliului de condicere al FMI, dar continuă să îsi sustină nevinovătia în instantă.

în demisie, Dominique Strauss Kahn scrie: "Cu infinită tristete, mă simt obligat să-mi prezint demisia din postul de director executiv al FMI. Mă gandesc acum in primul rand la sotia mea, pe care o iubesc mai mult decat pe oricine, la copiii mei, la familia mea, la prietenii mei".


Totodată, insă Strauss-Kahn respinge cu toată fermitatea acuzatiile, la adresa lui. în scrisoare către Consiliul de Administratie al Fondului Monetar International, Strauss-Kahn precizează: " Vreau să protejez această institutie, pe care am servit-o cu onoare si devotament, si in special, vreau să-mi dedic intreaga fortă, tot timpul si toate energia, ca să-mi dovedesc nevinovătia."


Directorul FMI si-a dat demisia, chiar in ziua in care avocatii lui urmează să inainteze o nouă cerere de eliberare conditionată. Apărătorii lui Strauss-Kahn pun la bătaie o cautiune de un milion de dolari. Totodată, au propus ca toate documentele de călătorie ale lui Strauss-Kahn să fie retinute de autoritătile americane.


în plus, fostul director al FMI urmează să fie monitorizat cu ajutorul unei brătări electronice. El este acuzat de agresiune sexuală, tentativă de viol si sechestrare, după ce ar fi abuzat sexual o cameristă, intr-un hotel din New York. Menajera, o negresă de 32 de ani, este de origine musulmană.


Menajera care il acuză de agresiune sexuală a depus mărturie in fata juriului in cursul acestei nopti si a contrazis varianta apărării. Nafissatou Diallo si avocatii săi spun că femeia a fost atacată si fortată să intretină raporturi sexuale orale cu Strauss-Kahn.


"Ceea ce spun ei, că a fost contact fizic consimtit, nu este adevărat. Nimic din ceea ce s-a intamplat in acea cameră de hotel nu a fost consimtit", a spus Jeffrey Shapiro, avocatul menajerei.


Avocatii femeii au negat zvonurile lansate de un tabloid american, care a scris că menajera locuia intr-un apartament destinat persoanelor seropozitive. De cealaltă parte a baricadei, reputatia directorului FMI a fost afectată grav de scandal, iar mai multe voci pe plan international i-au cerut să se retragă de la conducerea Fondului Monetar International, pentru a nu afecta prestigiul organizatiei


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.