Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
19 mai 2011 525 vizualizări
Probleme cu calculatoarele la Primaria Focsani

Ieri, focsanenii nu si-au putut plati taxele si impozitele locale din cauza unor defectiuni tehnice, probleme care astazi ar trebui sa fie rezolvate. "Au aparut citeva erori in programul informatic cu ajutorul caruia se incaseaza taxele si impozitele locale, dar le vom remedia cu specialistii in informatica. Am postat un anunt la intrarea in primarie, unde am explicat ca din motive tehnice, nu se pot incasa taxele si impozitele locale", ne- a spus Dan Cazaciuc, purtatorul de cuvint al Primariei Focsani. Astazi ar trebui ca problema sa fie deja rezolvata. (A. IVAN)


Nicolai Marascu, aproape sef la Panciu


Economistul Nicolai Marascu a obtinut ieri punctaj de trecere la prima proba de concurs sustinuta in vederea ocuparii postului de manager al Spitalului din Panciu. La testul grila din 50 de intrebari, acesta a obtinut 9,80. Actualul manager interimar urmeaza sa sustina vineri interviul, ocazie cu care va prezenta si proiectul de management. Comisia de examen este formata din reprezentanti ai consiliului de administratie, consiliu in a carui componenta intra reprezentantii Consiliului Local si Directiei de Sanatate Publica. Postul a fost scos la concurs dupa mai bine de sase de luni de la preluarea unitatii spitalicesti de Primarie. (R. M.)


Salariul vrincenilor, cu 30% mai mic decit in restul tarii


Vrincenii sint in continuare printre cei mai prost platiti romani. în luna martie cistigul salarial mediu net din judetul Vrancea a fost cu 31% mai mic fata de cel inregistrat pe total tara, conform datelor transmise de Directia Judeteana de Statistica (DJS) Vrancea. Cu toate acestea, leafa a crescut usor comparativ cu luna anterioara. "Cistigul salarial mediu brut in martie 2011 in judetul Vrancea a fost de 1.393 lei, cu 2,1% mai mare fata de luna februarie 2011. Cistigul salarial mediu net realizat in luna martie 2011 in judetul Vrancea a fost de 1.029 lei/salariat, inregistrind o crestere de 2,4% fata de nivelul celui din luna februarie 2011", se arata in buletinul lunar al DJS Vrancea. Cit priveste numarul somerilor inregistrati la data de 31 martie, acesta a fost de 10.181 persoane, cu 775 mai putine fata de luna precedenta. Rata somajului era de 6,7%, mai mare fata de cea inregistrata pe tara (5,9%). (M. B.)


3000 de marasesteni au primit ajutoare in alimente


Distribuirea de produse alimentare in cadrul programului PEAD 2010 s-a facut la Marasesti catre aproape 3000 de beneficiari. "în beneficiul persoanelor cele mai defavorizate a fost distribuita cantitatea de 39.987 kg faina si 3.671 kg zahar, 19.796 kg malai, 9.912 kg paste fainoase, 3.812 kg biscuiti si 3.275 kg lapte praf", sustine primarul orasului Marasesti, Constantin Vlase. Categoriile beneficiare sint familiile si persoanele singure beneficiare de ajutor social in conformitate cu prevederile Legii 416/2001, somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj acordata potrivit prevederilor Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor de somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi se afla sub 400 lei/luna, persoanele cu handicap grav si accentuat, adulti si copii. (D. G.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 20 ore, 58 minute, 39 secunde
IAR a rezolvat Dan Cazaciuc eternul purtator de cuvant si de vrajeala o problema,vai mama ei de viata !!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.