Ultima oră

FINANTE BANCI:DSK a fost pus sub supraveghere anti-suicid. Vezi cine este Nafissatou Diallo, femeia care l-a infundat pe seful FMI

Ziarul de Vrancea
18 mai 2011 502 vizualizări
DSK a fost plasat sub supraveghere anti-suicid de catre administratia închisorii Rikers Island dupa efectuarea unui test psihologic, potrivit NBC, care precizeaza ca oficialii americani nu au furnizat alte detalii.

Masura presupune verificarea la fiecare sfert de ora a camerei in care e incarcerat seful FMI. El are dreptul sa poarte costum si pantofi fara sireturi. întrebat care e starea de sanatate a lui DSK, un purtator de cuvant al penitenciarului newyorkez a declarat ca "starea de sănătate a unui detinut este confidenÃială". "Regulamentul prevede ca fiecare deÃinut sa fie evaluat in funcÃie de riscul pe care el si l-ar putea provoca siesi sau celor din jur", a mai precizat acesta.


* DSK va trebui sa demisioneze. Problama e cand si cum o va face


In zilele urmatoare vor avea loc negocieri juridice complexe la FMI, pentru ca institutia serios afectata de gestul presedintelui sau, sa recupereze atata cat se poate la capitolul imagine. Lui DSK i se cere demisia din toate partile, dar a renunta la functie in acest moment ar echivala cu recunoasterea culpei, ceea ce DSK incearca sa evite cat mai mult posibil. "Problema nu este daca, ci cand si cum o va face", scrie si Washington Post.


"El nu este, evident, intr-o poziÃie buna pentru a mai conduce FMI," a declarat marti si secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner. Nici avocatul lui Clinton in afacerea Monica Lewinsky- Robert Benett- nu ii da foarte mare sanse sa ramana in functie. "Nu mă pot gandi la niciun CEO al vreunei companii din lume care ar putea supravietui in aceasta situatie", a declarat Bennett.


* Femeia care l-a bagat la puscarie pe seful FMI, mutata la o adresa secreta


Potrivit presei franceze, care citeaza un membru al familiei victimei, Nafissatou Diallo (32 de ani) lucreaza de 13 ani in SUA si este originara din Guineea. Este de religie musulmana si este casatorita cu un om de afaceri local alaturi de care a venit in SUA in 1998.


Fiica unui comerciant care aparÃine grupului etnic Fula (40% din populaÃia de circa 10,3 milioane de locuitori) si mama unei fete de 15 ani, Diallo Nafissatou este angajată a lanÃului hotelier Sofitel de trei ani, avand o buna reputatie. "La fel ca sora ei, este foarte muncitoare", spune Mamadou Diallo Cherif, un var al femeii. "Este un bun musulman. In cultura noastră, noi nu acceptăm acest tip de agresiune. Sincer, Dominique Strauss-Kahn s-a luat de cine nu trebuia. Este foarte trist ca s-a ajuns aici", mai spune ruda femeii.


Familia spune că Nafissatou Diallo a fost mutata de NYPD intr-o locaÃie secreta pentru a fi protejata de media. Ea este asistată de un avocat, conform legilor americane. Biroul Procurorului General din Manhattan, contactat de SlateAfrique, a refuzat să confirme identitatea Nafissatou Diallo.


Familia pare copleºita ºi insistă asupra faptului că Nafissatou Diallo nu a depus in mod oficial o plangere (potrivit legilor SUA, procurorul poate demara actiunea penala cu sau fara plangerea victimei, aceasta putand opta mai tarziu pentru a depune o plangere civila pentru daunele suferite). Potrivit familiei, Nafissatou nu este interesata de politica, nu este membru al niciunui partid, iar in SUA nu are drept de vot.


de Dan Popa HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.