Ultima oră

Garsonierele din Focsani, mai scumpe de inchiriat decit in Galati

Sorin Tudose
13 mai 2011 1590 vizualizări
Potrivit unui studiu realizat de Econtext privind chiriile la nivel national, Focsaniul este un oras scump in ceea ce priveste chiriile la apartamentele cu doua camere.

Studiul releva faptul ca aceste apartamente nu pot fi inchiriate cu mai putin de 130 de euro, in timp ce in multe alte orase ele pot fi luate cu chirie pentru 100-125 de euro. In schimb, Focsaniul este printre cele mai ieftine orase atunci cind vine vorba de chiria la apartamentele cu 3 camere. Daca in Focsani pentru trei camere platiti 150 de euro, in Brasov trebuie sa dispuneti de 200 de euro, iar la Piatra Neamt de 170 de euro. Focsaniul este ieftin si in ceea ce priveste garsonierele, doar alte opt orase fiind mai ieftine din acest punct de vedere. Cea mai ieftina garsoniera poate fi inchiriata cu 80 de euro, in timp ce in capitala se inchiriaza o garsoniera cu "doar" 150 de euro. Orasele universitare sint foarte scumpe, motiv pentu care mai ales studentii se "bat" pentru un loc in camin sau un apartament cit mai ieftin. Iasiul ofera garsoniere la 140 de euro, apartamente cu doua camere la 230 de euro, iar cu trei camere la 280 euro. In Cluj, garsonierele cele mai ieftine pot fi inchiriate cu 150 de euro, apartamentele cu doua camere cu 180 euro, iar cele cu trei camere cu 250 de euro. Cel mai ieftin oras privind garsonierele este Slobozia, unde pentru 60 de euro puteti avea propria camera. In Satu Mare gasiti cel mai ieftin apartament cu doua camera, de inchiriat la doar 90 de euro. Tot in Slobozia, dar si Rimnicu Vilcea, cel mai ieftin apartament la trei camere este la doar 140 de euro. Comparativ cu judetele cu care ne invecinam, in Focsani sint cele mai scumpe apartamente cu doua camere de inchiriat. La garsoniere Focsaniul este mai scump decit Galatiul cu 5 euro, dar mai ieftin decit Buzaul cu 20 de euro. La apartamentele cu trei camere, doar Braila este mai scumpa cu 30 de euro, restul oraselor resedinta de judet avind acelasi tarif ca Focsaniul, adica 150 de euro. (Sorin TUDOSE)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.