Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
13 mai 2011 629 vizualizări
27,4 milioane lei pentru apa si canalizare la Odobesti

Proiectul "Reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa si canalizare in aglomerarea Odobesti" a fost lansat ieri cu mare pompa la Odobesti. In valoare de 27,4 milioane de lei, finantat din fonduri structurale, proiectul consta in reabilitarea a 16 kilometri retea de alimentare cu apa si amenajarea a inca 13 kilometri de retea. In acelasi timp, vor fi reabilitati sase kilometri din reteaua de canalizare si extinsa cu inca 18,8 kilometri. De asemenea, va fi modernizata vechea statie de epurare de pe malul Milcovului. Momentul demararii proiectului nu a fost ratat de Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, si deputatul Cristian Dumitrescu, care s-au afisat ca-n campanie electorala. Lucrarile vor incepe din strada Smirdan si vor cuprinde pentru inceput partea de vest a orasului, dinspre cartierul Supusi. Modernizarea retelelor CUP la Odobesti urmeaza sa deserveasca o populatie de peste 8 mii de locuitori, aferent anului 2014, cind se vor finaliza investitiile. Lucrarile sint realizate de Vega 93 Galati. (I. C.)


Poluarea din Focsani, dezbatuta la sedinta CJ


Astazi va fi dezbatuta starea mediului la nivelul judetului si mai cu seama la aglomerarea Focsani-Odobesti-Suraia catalogata ca fiind o sursa importanta de poluare. In ciuda faptului ca Vrancea nu este un judet industrializat si ca singura sursa importanta a poluarii sint pulberile, oficialii trebuie sa scape de aceasta catalogare. "Se va discuta in sedinta despre activitatea de anul trecut in ceea ce priveste cresterea calitatii aerului. Intradevar, cind ENET-ul merge pe pacura, indicatorii privind calitatea aerului nu mai sint la fel de buni pentru ca aceasta polueaza mai mult decit gazul, dar acest lucru nu reprezinta o noutate", ne-a spus Adrian Colin, seful APM. (S. T.)


Fost ministru al Muncii, la Focsani


Fostul ministrul al Muncii din guvernarea liberala, Mariana Cimpeanu, va sosi astazi in Focsani. Liberala va sustine o conferinta de presa la sediul PNL, urmind a aborda politicile sociale derulate de Guvernul Boc, carora le aduce numeroase critici. De asemenea, Cimpeanu va participa si la o dezbatere pe teme de legislatia muncii si a pensiilor, in viziunea proiectelor din cadrul Uniunii Social Liberale. Intilnirea cu simpatizantii si cei interesati de legile muncii va avea loc de la ora 13.00, in Sala Consiliului Local din Primaria Focsani. La discutii va lua parte cel mai probabil si deputatul PNL de Vrancea, Nini Sapunaru, acesta facind parte din Comisia de munca de la Camera Deputatilor. Mariana Cimpeanu a fost desemnata deputat PNL in Tara Hategului, Hunedoara, la finele anului trecut. Ieri, pe la partid a trecut si presedintele Crin Antonescu, acesta oprindu-se pentru o vizita scurta la Vrancea in drumul sau spre Piatra Neamt. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.