Ultima oră

Geta Postolache, premiata la Gala Muzicii Populare Romanesti

Mihaela Beșleagă
13 mai 2011 5143 vizualizări
Dupa 30 de ani de activitate, artista a primit un premiu in cadrul unui spectacol organizat la Sala Palatului din Bucuresti, alaturi de cele mai bune voci ale muzicii populare romanesti

Cunoscuta interpreta de muzica populara Geta Postolache a fost distinsa la nivel national cu un premiu in cadrul Galei Premiilor Muzicii Populare Romanesti, prima editie. Evenimentul a fost organizat de postul de televiziune Etno, la Sala Mare a Palatului din Bucuresti, unde a avut loc pe 14 aprilie un spectacol de anvergura cu toti marii artisti de muzica populara din Romania. "Ma bucur ca am fost nominalizata printre interpretii din generatia de aur ai muzicii populare romanesti. Au fost premiati artisti din toata tara, atit solisti consacrati, cit si mai tineri. Ma bucur ca m-a ajutat Dumnezeu sa ajung acolo unde a vrut sufletul meu si voi cinta cit ma mai vrea publicul", ne-a spus Geta Postolache, originara din Vadu Rosca. Artista spune ca lucreaza la un nou material discografic, cel de-al optulea din cariera bogata de 30 de ani de activitate. Mai mult, aceasta si-ar dori sa cinte si intr-un spectacol la Focsani, pe linga aparitiile din toata tara. "Sint multumita ca lumea nu m-a uitat. Sint solicitata la spectacole in toata tara, si in Vrancea, dar si la nunti. Cred ca as merita un spectacol in Focsani dupa 30 de ani de activitate. Pe unde m-am dus am reprezentat cu mindrie judetul Vrancea si folclorul vrincean", spune Geta Postolache, fosta componenta a Ansamblului Folcloric Profesionist "Doina Vrancei", desfiintat in urma cu citiva ani de autoritati. Cunoscuta interpreta a debutat in anul 1982, a imprimat doua discuri de vinilin, dar si sapte CD-uri cu muzica traditionala moldoveneasca. Cel mai recent material muzical se intituleaza "Lume, draga, tu esti bucuria mea!", lansat in 2010, care cuprinde 14 melodii de petrecere si voie buna. Geta Postolache semneaza versurile si muzica pentru multe dintre cintecele sale, despre care spune ca au prins foarte bine la public. Cintareata marturiseste ca a incercat, pe cit posibil, sa sprijine tinerele talente ale muzicii populare vrincenesti, care vin din urma cu entuziasmul de a pastra ce e mai valoros din portul si cintul popular. Geta Postolache i-a dat ca exemplu pe tinerii talentati Alina Gogorita si Cosmina Cornea din Nistoresti si pe Ionut Bratu. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ee, acum 3699 zile, 22 ore, 57 minute, 27 secunde
O mare doamna a cantecului romanesc.
, acum 739423 zile, 21 ore, 44 minute, 10 secunde
Orice valoare a Vrancei îi onoreaza pe toti vrâncenii !
, acum 739423 zile, 21 ore, 44 minute, 10 secunde
Orice valoare a Vrancei îi onoreaza pe toti vrâncenii !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.