Ultima oră

Primaria Pufesti, abonata la amenzile Garzii de Mediu

Sorin Tudose
12 mai 2011 1419 vizualizări
Dupa prima amenda de 3.000 de lei a venit o a doua de 40.000 de lei

Primaria comunei Pufesti a fost din nou sanctionata de comisarii Garzii de Mediu pentru ca nu a incheiat contract cu o firma de salubritate care sa stringa deseurile menajere ale cetatenilor. Amendata acum citeva luni cu 3.000 de lei pentru acelasi lucru autoritatile locale au primit zilele trecute inca o amenda usturatoare, de 40.000 lei. Se pare ca reclamatia in urma careia cei de la Mediu s-au dus in teren ar fi fost facuta chiar de unul din consilierii locali. Serviciul public de salubrizare a fost asigurat prin delegarea de gestiune catre SC Roman Impex Prest SRL, firma legata de numele omului de afaceri Victor Roman. Acesta a renuntat la contract pentru ca nu a mai fost platit. De atunci pufestenii nu mai au voie sa depoziteze gunoiul la fostele rampe, motiv pentru care fiecare scapa de gunoi "cum poate". "Incepind cu luna septembrie a anului trecut administratia publica locala nu a mai asigurat colectarea selectiva, transportul si eliminarea finala a deseurilor menajere si asimilate. La rampele de gunoi nu mai erau depozitate deseurile, in schimb acestea erau aruncate in zonele periferice localitatilor comunei", a declarat Aurel Cristian, prim comisar al Garzii de Mediu. Acesta a fost ferm spunind ca daca pina la finele lunii iunie primaria nu rezolva aceasta problema urmeaza amenda de un miliard de lei vechi. "Banii nu vor fi luati de la contribuabili ci vor fi platiti de cel care avea in responsabilitate contractarea unui operator de salubritate", a adaugat Cristian. Conducerea comunei nu a putut fi contactata pentru a comenta situatia. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.