Ultima oră

Escrocherii cu programul Casa Verde

Sorin Tudose
12 mai 2011 2819 vizualizări
Cetatenii sint asaltati de reprezentantii unor firme care cer bani pentru intocmirea documentatiilor pentru montarea de panouri solare u Ministerul Mediului anunta o noua sesiune de finantare pentru 2011, insa autoritatile de mediu spun ca dosarele se depun personal

Programul "Casa Verde", cofinantat de la bugetul de stat prin Fondul National de Mediu, a atras atentia si unor afaceristi verosi care au inceput sa profite de credulitatea oamenilor. Administratorii unor firme care monteaza panouri solare atrag atentia cetatenilor sa fie atenti cind li se ofera asemenea facilitati sau li se cer avansuri in bani pentru lucrari. "Cum se intimpla de obicei cu tot ce este bun, si acest program a fost ochit de unii smecherasi. Sint reprezentanti ai unor firme fantoma care merg prin mediul rural, stau de vorba cu oamenii mai simpli si spun ca se ocupa ei de documentatia pentru programul «Casa verde», dar sa le dea un avans, sa se poata apuca de lucru. De asemenea, cer tot felul de copii dupa acte, ceea ce nu este legal", ne-a spus un administrator al unei firme de profil. Acesta atrage atentia ca este posibil ca falsi reprezentanti ai unor asemenea companii sa profite de faptul ca oamenii nu cunosc detaliile programului "Casa verde". "Aceste firme fantoma sint la nivel national, dar au ramificatii pina in judet la noi. Am clienti care mi-au atras atentia asupra acestui fapt si este bine ca cetatenii sa fie atenti atunci cind aleg firma cu care sa lucreze", a mai precizat administratorul. Cei de la Politie spun ca nu au primit deocamdata nici o reclamatie in acest sens, iar cei de la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) adauga ca finantarea de la stat se face doar la sediul institutiei, in conditii speciale. "Doar la noi se semneaza contractele cu Administratia Fondului de Mediu si fiecare trebuie sa vina in persoana. Nu poate fi delegat cineva pentru semnarea contractului. Este trist daca se intimpla asa ceva si trebuie luate masuri", a declarat Adrian Colin, directorul APM. Asadar, inainte de a semna vreun document, fiecare cetatean ar trebui sa se asigure ca totul este 100% legal pentru a nu fi pagubit ulterior. Politistii atrag atentia ca escrocii se pot folosi de actele oamenilor pentru a-si face pe numele lor abonamente la firmele de telefonie mobila sau pot lua chiar imprumuturi in bani in numele lor. (Sorin TUDOSE)


Ghidul de finantare Casa Verde 2011 a fost aprobat


Vrincenii ar putea accesa si anul acesta bani prin programul "Casa Verde" pentru a-si incalzi locuintele cu ajutorul unor sisteme nepoluante. Ghidul de finantare a fost aprobat prin Ordinul 1274/2011 al Ministerului Mediului si Padurilor si publicat in Monitorul Oficial. Ordinul a intrat in vigoare pe 5 mai si stabileste conditiile finantarii, suma finantata si criteriile de eligibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele fizice aplicante. Informatiile vor fi publicate pe www.afm.ro. iar data la care incepe sesiunea de finantare pentru 2011 va fi anuntata cu cel putin zece zile inainte, de catre Administratia Fondului pentru Mediu. Prin program se finanteaza instalarea de panouri solare, pompe de caldura, exclusiv aparate de aer conditionat, centrale termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere si silvice. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.